El concert “Amb veu dona. Dones compositores, dones amb personalitat” previst per a aquest divendres, 18 de març, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, s’ajorna al 20 de maig, a la mateixa hora, a causa de la malaltia d’una de les intèrprets.

Així, el proper 20 de maig el públic, amb la veu i la presència de l´actriu Sílvia Bel, farà un recorregut de la història de les dones compositores, bàsicament del segle XIX, de la mà de Johanna Kinkel (Bonn 1810- Londres 1858). Nascuda el mateix any que Robert Schumann i a la mateixa ciutat que Ludwig van Beethoven, ens explicarà els obstacles viscuts per Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Pauline Viardot, Cécile Chaminade, per ella mateixa, així com el que implica ser dona i ser compositora al XIX. La “raresa” de ser compositores, que s’accepta només com una “curiositat”, les dificultats, les limitacions…

Mireia Pintó, mezzosoprano i Vladislav Bronevetzky, piano, interpretaran obres d´aquestes dones brillants eclipsades pels homes, que no van poder tenir el reconeixement merescut en el seu moment i, entremig, interpretaran també aquells rols operístics femenins (escrits per homes, la majoria coetanis a les compositores esmentades) que retraten dones fortes, amb personalitat: Carmen, la poetessa grega Sapho, l’emperadriu romana Ottavia i l´astuta Isabella, tot reivindicant el paper de la dona en la música.

Pin It on Pinterest

Share This