L’Auditori Municipal Enric Granados ha programat un cicle 5 concerts amb diversos formats diferents que interpretaran diferents obres d’aquest il·lustre compositor alemany

LaTemporada Lleida commemora el 250è aniversari del naixement de Beethoven amb la programació d’un cicle de 5 concerts a l’Auditori Municipal Enric Granados.

CONCERTS BEETHOVEN 2020
Diumenge, 1 març 2020 – 19.00 h
L’Heroica de Beethoven
Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida
Luis Gorelik, director
L’OJC se suma a la commemoració del 250 aniversari del naixement de Beethoven. En aquesta ocasió l’OJC ha convidat el director argentí Luís Gorelik per interpretar dos compositors amb estils i trajectòries molt diferenciades.
Per una banda, podrem escoltar les Variacions Concertants del compositor argentí Alberto Ginastera, una obra escrita el 1953 que ha estat considerada la culminació orquestral del compositor. A la segona part constarà d’una de les simfonies més famoses de Beethoven, l’Heroica.
Programa:
Variacions Concertants (A. Ginastera)
Simfonia nº3 en Mi bemoll Major,”Heroica” (L. V. Beethoven)
Preu: 13 € / Reduït: 11 € / Amics OJC: 7 €

Dijous, 12 març 2020 – 20.30 h
L’Octet de Mendelssohn
Quartet Teixidor i Quartet Altimira
Els quartets Teixidor i Altimira col·laboren per primera vegada per tal d’oferir l’Octet per a cordes op. 20 de Felix Mendelssohn. Escrit el 1825, quan el compositor tenia només 16 anys, és una de les seues grans obres cambrístiques. Una música plena de vitalitat i optimisme que es pot escoltar en directe molt poques vegades. A la primera part, el Quartet Teixidor, en la seua setena temporada a l’Auditori, es suma a la commemoració de l’Any Beethoven 2020 interpretant el Quartet op. 18 núm. 4. La fosca tonalitat de Do menor serà un bon contrapunt a la lluminositat de l’Octet.
Quartet en Do menor, op.18 núm. 4  L. van Beethoven
Octet en Mib major, op. 20 F. Mendelssohn
Preu: 11 € / Reduït: 9 €

Dijous, 2 abril 2020 – 20.30 h
Trio Ludwig interpreta Beethoven
Hyo
Sun Lim, piano
Abel Tomàs Realp, violí
Arnau Tomàs Realp, violoncel

Considerat com una de les formacions més destacades de l’actualitat, el Trio Ludwig té com a vocació principal aprofundir en l’obra de Beethoven, del que n’han interpretat la integral de trios en diverses ocasions així com el seu Triple Concert per a trio i orquestra. Format pels germans Abel i Arnau Tomàs al violí i al violoncel, fundadors i membres del reconegut Quartet Casals, i la pianista Hyo‐Sun Lim, guanyadora de nombrosos concursos internacionals entre els quals destaca el “Reina Elisabeth” de Brussel·les.
Programa:
Trio amb piano op.1 núm. 1 en Mi bemoll Major (Ludwig van Beethoven)
Trio amb piano núm. 2 en Si menor, Op. 76 (Joaquin Turina)
Trio amb piano op.1 núm. 3 en Do menor (Ludwig van Beethoven)
Preu: 11 € / Reduït: 9 €

Diumenge, 31 maig 2020 – 19.00 h
La Novena de Beethoven
Orquestra Simfònica del Vallès
Marga Cloquell, soprano
Tànit Bono, mezzosoprano
Roger Padullés, tenor
Carles Pachón, baríton
Orfeó Català
Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana
Xavier Puig, director
Orquestra Simfònica del Vallès

L’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció del seu director titular, Xavier Puig interpretaran l’obra musical més joiosa de la història de la música: la Novena de Beethoven. Una crida a la comunitat que desvetlla el nostre desig més confessable d’una felicitat compartida. Una Novena ben propera, bastida pels versos de Joan Maragall cantats per les veus solistes i corals amb més talent del país. La Novena com no l’has escoltada mai, perquè l’«Oda a l’Alegria» sonarà com si brollés de la mateixa humanitat. Per recordar que canviar el món és una tasca de tots.
Programa:
Cant espiritual
(Xavier Montsalvatge)
Simfonia núm. 9 en Re menor, op. 125 “Coral” (Ludwig van Beethoven)
Preu: 25 € / Reduït: 20 €
Dijous, 4 de juny de 2020 – 20.30 h

Beethoven 2020
Quartet Teixidor
El Quartet Teixidor interpreta dues obres de Ludwig van Beethoven per commemorar el 250è aniversari del seu naixement. En primer lloc, el Quartet op. 95, anomenat Serioso pel mateix compositor. D’altra banda, el Quartet op. 18 núm. 6 és l’últim de la sèrie publicada el 1801. Entre aquestes dues obres, la Romança per a quartet de corda d’Enric Granados, una petita joia que malauradament apareix amb poca freqüència en les sales de concerts.
Programa:
Quartet en Fa menor, op. 95 ( L. van Beethoven); Romança per a quartet de corda   (E. Granados); Quartet op. 18 n. 6 en Sib major major (L. van Beethoven)
Preu: 11 € / Reduït: 9 €

Pin It on Pinterest

Share This