L’any 2020 es commemora el 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven compositor universal amb un important llegat musical.
Aquesta temporada hem programat un cicle de concerts dedicats a Beethoven amb formats diferents que interpretaran diferents obres d’aquest il·lustre compositor alemany.

El divendres, 24 de gener a les 20.30 h l’Orquestra Simfònica Camera Musicae continuarà el cicle de concerts que va iniciar al mes d’octubre, celebrant també l’any Beethoven.
En aquesta ocasió l’OCM ens oferirà La Pastoral de Beethoven sota la direcció de Gábor Takács-Nagy i el pianista Daniel Kharitonov.
El Nadal del 1874 Txaikovski va ensenyar a Nicolái Rubinstein el concert per a piano que havia escrit. La reacció del seu amic, dura i freda, no li agradà gens, tot i que no desaprofità les crítiques rebudes i decidí reescriure’n certs passatges i modificar-ne algunes melodies. Rubinstein no li estrenà l’obra, però la interpretà molt i contribuí així a la seva projecció.
Beethoven no era sols l’artista malhumorat, vehement i amargat que solem imaginar-nos, sinó també una persona positiva i bromista que gaudia passejant per la natura. La seva Simfonia núm. 6 està influenciada pel Retrat musical de la natura del compositor Justin Heinrich Knecht i intenta reflectir el mateix -camp; rierol, ocells; pastors; tempesta; goig i agraïment-, però de forma diferent.
Programa:
Concert per a piano i orquestra núm. 1, op. 23 (P.I. Txaikovski)
Simfonia núm. 6, op. 68 ‘Pastoral’ (L. van Beethoven)

El preu de l’entrada general és de 30€ i el de la reduïda és de 25 € . Les entrades es poden comprar al web de l’Auditori Enric Granados, LaTemporada Lleida, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This