El Concierto de Aranjuez amb Miloš Karadaglić. Franz Schubert Filharmonia. Divendres, 6 d’octubre de 2023 – 20.00 h

El Concierto de Aranjuez es va estrenar al Palau de la Música l’any 1940 i des de llavors ha estat un dels concerts més interpretats i apreciats internacionalment. L’obra que va completar el programa d’aquell dia al Palau va ser, precisament, la Simfonia núm. 9 ‘Del Nou Món’ de Dvořák.

Reviurem aquella estrena amb el debut amb la nostra orquestra del gran Miloš Karadaglić, el guitarrista més aclamat del moment.

Entrada general: 30€ / Amic/ga de LaTemporada: 27€  Compreu les vostres entrades

Notes al programa :  https://youtu.be/62WcB1WHdpo

Miloš Karadaglić- MILOŠ

Nascut a Montenegro el 1983, es va traslladar a Londres per estudiar a la Royal Academy of Music als 17 anys. Continua vivint i treballant a Londres, tot i que manté estrets lligams amb la seva terra natal. Actua amb una guitarra Greg Smallman del 2017.
MILOŠ és un dels guitarristes clàssics més famosos del món. La seva carrera va començar el seu ascens meteòric l’any 2011, amb el llançament del seu àlbum debut de Deutsche Grammophon, més venut internacionalment, Mediterraneo. Des d’aleshores, s’ha guanyat legions de fans, premis i elogis arreu del món a través de les seves llargues gires, sis enregistraments a les llistes i aparicions a la televisió. Ara exclusiu de Sony Classical, MILOŠ es compromet a ampliar el repertori de la guitarra clàssica mitjançant l’encàrrec de noves obres. El seu darrer llançament The Moon and the Forest inclou dos concerts d’estrena mundial, de Howard Shore i Joby Talbot. El seu nou àlbum en solitari es publicarà aquest 2023 i explorarà el barroc i els seus tresors de repertori de guitarra.
El 2016, la BBC Music Magazine el va incloure a la seva llista dels “Sis dels millors guitarristes clàssics del segle passat”.
MILOŠ ha actuat com a solista amb algunes de les més grans orquestres del món: London i LA Philharmonic, Atlanta Symphony, Philadelphia Orchestra, Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, Orquesta Nacional de España, Santa Cecilia Rome, NHK Tokyo. El seu recital al Royal Albert Hall va exhaurir les seves entrades i va ser elogiat per la crítica, causant una sensació mundial. També podem destacar la seva presència al Festival de Verbier, el Festival de Música de Schleswig Holstein, recitals a Nova York, Londres, Washington DC, concerts amb les Orquestres Simfòniques d’Atlanta i Detroit, l’Orchestre Métropolitain de Mont-real, l’Orquestra Hallé, la Filharmònica de Graz i Londres, com també gires a Austràlia, Europa i els EUA. Enguany també debutarà a París amb l’Orchestre Philharmonique de Radio France, interpretant el concert de Howard Shore, The Forest.

 

Pin It on Pinterest

Share This