Des del dilluns 24 d’abril fins al dissabte 29 d’abril, el violagambista i director Jordi Savall portarà la seva orquestra, Le Concert des Nations, i el seu cor, La Capella Nacional de Catalunya, a l’Auditori Enric Granados de Lleida per preparar la producció de la Missa Solemnis de Ludwig van Beethoven.

Serà la primera vegada que Jordi Savall porti els seus conjunts a la capital de Ponent per dirigir els assajos d’aquesta obra simfònico-coral de grans dimensions, interpretada per 88 músics a l’escenari: 48 membres de l’orquestra i 40 cantants al cor. D’aquests quasi centenar de músics que hi participaran, 50 són músics joves de menys de trenta-nou anys que han estat seleccionats per formar part de l’acadèmia professional (Young Orchestra and Choir Professional Academy – YOCPA) que Savall organitza amb la Fundació Centre Internacional de Música Antiga i el cofinançament de la Unió Europea.

L’ estada de Jordi Savall a l’Auditori Enric Granados per dirigir Le Concert des Nations i La Capella Nacional de Catalunya en aquesta obra cabdal del Romanticisme inclou diversos assajos preparatoris al llarg de tota la setmana que ve que seran oberts a les entitats musicals de la ciutat i tindrà el seu punt culminant en les paraules sobre aquesta obra que oferirà el mestre Savall el divendres 28 a les 18.00 hores, prèviament a l’inici de l’assaig obert que tindrà lloc aquell mateix dia a les 19.00 hores.

Ludwig van Beethoven va compondre la Missa Solemnis entre el 1819 i el 1823, ara fa doscents anys, per la consagració com a arquebisbe del fill de l’emperador Leopold II, que, a més, era deixeble seu. Jordi Savall aborda aquesta obra romàntica de dimensions interpretatives (88 músics) i de durada (75 minuts) semblants a la Novena Simfonia amb una factura sonora que busca restituir al públic contemporani el so original de la partitura.

IMPORTANT
Al tractar-se d’una residència artística, de creació, viva i en procés, l’Auditori anirà anunciat tots els assajos oberts i activitats que puguin sorgir al llarg de la setmana, per tal que les entitats musicals de la ciutat així  com el públic interessat hi puguin assistir lliurement.
Divendres 28 hi haurà una presentació-comentari de l’obra a càrrec de Jordi Savall a les 18h (de 20 minuts de durada aprox.)  i a les 19h hi haurà l’assaig obert a la sala 1.

Estigueu atents a les nostres xarxes!

Fotografia: @Teresa Llordés

Pin It on Pinterest

Share This