Lleida se suma un any més a la celebració de la Festa de la Música, que es farà dissabte, 17 de juny, amb la participació de més de 300 alumnes i percussionistes i la implicació de 10 escoles de música i formacions musicals.

Com a novetat, totes les actuacions es concentren al carrer Pi i Margall, davant de l’Auditori Municipal Enric Granados que, com porta fent des de fa uns anys, s’encarrega d’organitzar aquest esdeveniment- i durant tot el dia actuaran les distintes formacions que ompliran de música el centre neuràlgic de la ciutat amb accés lliure.

Les 10 escoles i formacions participants: Escola d’Acordió de Lleida, L’Intèrpret Escola de Música i Conservatori, Escola de Música de L’Orfeó Lleidatà, Arts Musicals, Músics – Taller de Música, Centre Dalcroze, Escola de Música Pons Roselló, Escoleta de teatre i musica de la Zona 09, La Banda Retocada i els Bucs d’Assaig el Mercat. Precisament, Puri Terrado, directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, ha destacat la participació per primera vegada de l’Escoleta de teatre i musica de la Zona 09 posant de relleu que “hem de treballar perquè aquest tipus d’esdeveniments siguin més socials i inclusius”

La Festa de la Música és una celebració internacional que té lloc el dia 21 de juny, el primer dia de l’estiu a l’hemisferi nord (el dia més llarg de l’any). A Lleida se celebra el dissabte més proper a aquest dia. L’objectiu és promoure la música a través de dues vessants: que els músics aficionats surtin de manera voluntària a tocar al carrer i l’organització de concerts gratuïts, on el públic té l’oportunitat d’escoltar i de veure diferents intervencions de variats estils i orígens.Creada per Jacques Lang, ministre de cultura francès l’any 1981, la primera edició de la Festa de la Música va ser el 21 de juny de 1982. Es tracta d’una festa musical popular i gratuïta. El públic té l’oportunitat d’escoltar i veure les actuacions de les escoles de música així com les formacions locals que aquest dia surten al carrer i s’encarreguen d’apropar la música als ciutadans. L’esdeveniment combina tots els gèneres musicals i es dirigeix a tot tipus de públic amb l’objectiu de popularitzar la pràctica musical, convertint l’aire lliure en el seu camp d’acció.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This