En el marc de la programació de LaTemporada Lleida, l’Auditori Municipal Enric Granados acull aquest cap de setmana una doble cita musical. Divendres, 22 d’octubre, a les 20 hores, LleidArt Ensemble porta la seva “Nit transfigurada” i diumenge, 24 d’octubre, a les 19 hores, l’OJC i la gran violinista belga Maya Levy intepretaran el concert de Beethoven i la 4a de Txaikovski

Christian Torres, violí I, Ariadna Gabarrell, violí II, Josep Bracero, viola I, Miquel Córdoba, viola II, Irma Bau, violoncel I, Nicolás Cobo, violoncel II interpretaran el repertori que forma part d’aquesta proposta que es construeix a partir de la transformació. La primera obra “Fuga del ángel” (Bach – Piazzolla Project) és per a quartet de corda. Es tracta d’un arranjament molt especial d’Eckart Runge, Friedemann Weigle i Artemis Quartet on es mostra un univers dens i poderós en què es viatja de la música de J. S. Bach a la d’Astor Piazzolla. Una metamorfosi musical constant del barroc al tango.

L’altra peça que completa el programa és la Nit transfigurada d’Arnold Schönberg. Aquesta obra per a sextet de corda és considerada la primera partitura important del compositor i s’inspira en el poema homònim de Richard Dehmel, així com en el primer moment en què el compositor coneix la seva futura esposa: Mathilde von Zemlinsky. La Nit transfigurada és una obra plena de romanticisme, d’on es desprèn un amor sense condicions.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida comença la temporada del seu 20è aniversari interpretant el gran repertori virtuosístic i simfònic. D’una banda, es podrà escoltar un dels concerts per a violí més meravellosos que mai s’han escrit, el de Beethoven, amb la gran violinista belga Maya Levy com a solista. A la segona part el públic gaudirà gaudir de la monumental 4a simfonia de Txaikovski, on passió i destí lluiten sense fre, amb Alfons Reverté a la batuta.

Maya Levy  Nascuda el 1997 de pares francesos i belgues, Maya Levy va començar a tocar el violí als 4 anys sota la direcció de Bernadette Jansen. Més endavant, va continuar els seus estudis amb Igor Tkatchouk i des del 2013 amb el pedagog rus Boris Kuschnir a Viena. A més, la violinista ha assistit a classes magistrals de molts professors de renom com Augustin Dumay, Pavel Vernikov, Itamar Golan, Renaud Capuçon, Miriam Fried i Leonidas Kavakos. Aclamada pel seu “misteriós i fascinant carisma” (American Record Guide) i “captivadora fantasia i frescor” (The Strad), Maya Levy ha guanyat nombrosos premis de prestigi i ha col·laborat amb nombrosos directors i orquestres destacats, incloent l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Nacional de Polònia, l’Orchestre Symphonique de Namur, l’Orquestra de Cambra de Waterloo, l’Orquestra de Cambra de Malines, l’Orquestra Simfònica Filharmònica Szczecin… Levy és també un músic de cambra, experimentat, violinista del “Trio Carlo Van Neste” (Karin Lechner (piano) i Alexandre Debrus (violoncel) des del 2014 .

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida  L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), promoguda per la Fundació Julià Carbonell i amb l’impuls de la Diputació de Lleida, va néixer l’any 2002 com a eina cultural al servei de tot el territori i amb un objectiu ben clar: facilitar l’accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció. La Paeria de Lleida, conscient de la importància i significació que representa l’Orquestra, se suma també com a entitat que participa i dóna suport a l’Orquestra.  L’OJC és l’Orquestra titular de l’Auditori Enric Granados i del Teatre de la Llotja de Lleida. Així mateix, té una programació estable a l’Auditori AXA de Barcelona. Avui, gràcies a l’esforç de molts, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida és ja una realitat consolidada que ha assolit èxits notables i sòlids tot fent-se un lloc rellevant en el panorama actual de la música catalana, sempre sota la direcció de la batuta d’Alfons Reverté i Casas director titular i artístic de l’OJC.

Les entrades es poden adquirir al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles de l’Auditori, Teatre de la Llotja i Teatre Municipal de l’Escorxador i a l’oficina de Turisme de Lleida.

Pin It on Pinterest

Share This