Aquesta nova edició que s’inicia el 26 de juny busca famílies d’acollida que vulguin allotjar els diferents pianistes que es presentaran en aquesta nova edició del concurs.
El Ricard Viñes és un concurs internacional de piano de molt alt nivell i conegut arreu del món. Està organitzat per l’Ajuntament de Lleida i té lloc a l’Auditori Municipal Enric Granados. Les magnífiques instal·lacions, el jurat format per mestres reconeguts, els premis i l’excel·lent ambient a la ciutat fan que tingui una gran poder de convocatòria. De 86 candidats inscrit, se n’han admès 30 a través d’una rigorosa preselecció per vídeos enregistrats. Aquest any, a més, serà molt especial perquè per primer cop la prova final s’organitzarà amb l’acompanyament d’una gran orquestra simfònica, la del Vallès.
ELS CONCURSANTS:
El concurs atreu joves procedents d’una gran varietat de països, tant europeus com americans i asiàtics, de 18 a 32 anys. L’idioma més habitual és l’anglès. Molts joves pianistes consideren el concurs no només com una competició, sinò també com la possibilitat de relacionar-se amb músics d’altres nacionalitats i mestres de prestigi, i d’integrar-se en un país i cultura diferents. Els concursants es paguen el viatge i l’organització els ofereix informació sobre diferents possibilitats d’allotjament a la ciutat, i el fet d’allotjar-se en una família abarateix una part de les despeses que han de suportar.
Dels 30 concursants admesos a la primera fase, deu passen a la semifinal i només tres a la prova final.
LES DATES:
26 a 30 de juny de 2018. Els participants arriben durant el dia 25 perquè estan convocats a una recepció a les 6 de la tarda a l’auditori, i cal tenir en compte que alguns que no passen les successives proves marxen abans d’acabar el concurs.
LES FAMÍLIES
L’organització del concurs ofereix, als concursants que ho sol·licitin, famílies d’acolliment que estiguin disposades a rebre’ls a les seves llars. Atès que es posa a disposició dels concursants aules d’estudi al Conservatori, no cal tenir piano a casa. Aquestes famílies es comprometen a: contactar amb ells amb anterioritat al concurs, anar a recollir-los a l’estació de tren de Lleida o bé a l’Auditori, allotjar-los a casa seva oferint-los una habitació individual o compartida i els àpats durant els dies del concurs, afavorir un clima que propiciï l’estudi, la concentració i la participació a les proves i actes del concurs, tolerar la seva cultura, les seves creences i els seus costums, sempre dins dels marges de l’educació i del respecte mutu. Els concursants es comprometran a respectar els costums, horaris, cultura i creences de la família que els allotja, així com a complir les normes elementals de convivència.

Les famílies que acullin concursants seran convidades a la prova final del concurs que tindrà lloc el dissabte dia 30 de juny a les 7 del vespre a la Sala 1 de l’Auditori Municipal Enric Granados. També es podran beneficiar d’invitacions i descomptes en els concerts del Cicle Ricard Viñes organitzat per l’Auditori Enric Granados durant la temporada 2018-2019.

Feu arribar aquest  per correu electrònic a cricardvines@paeria.cat i ens posarem en contacte amb vosaltres al més aviat possible.

Aquí trobareu la butlleta d’inscripció

Pin It on Pinterest

Share This