JOP, Jove Orquestra de Ponent

JOP, Jove Orquestra de Ponent

La Jove Orquestra de Ponent. La JOP.
La Jove Orquestra de Ponent és una associació juvenil independent de tota escola o institució que va néixer l’any 2011 del desig de fer música dels i les joves de Lleida i els seus voltants.
En aquests tres anys de recorregut, la JOP ha ofert a joves amb estudis musicals mitjans i superiors l’oportunitat de tocar en una orquestra simfònica a la nostra terra i ha dut la seva música a Lleida i Cervera amb diversos repertoris, però també a altres poblacions de la província, com Aitona, Mollerussa, Juneda i Albatàrrec, participant també en projectes d’altres entitats de les terres de Lleida que com la JOP tenen l’objectiu d’apropar la música a tothom com la Companyia d’Òpera Aula 2.0, la Coral Sícoris i la Coral Shalom.
Des de la seva fundació, el seu director titular n’és l’Agustí López Piñol i durant aquest camí iniciat el 2011 i que va veure la llum la primavera del 2012 amb el seu primer concert han compartit escenari amb diversos solistes de les terres de Ponent, com el pianista Ramon Andreu, les sopranos Iolanda Dolcet i Marta Bonet, el tenor Francesc Jové i el flautista Josep Lluís Boix. La JOP també ha ofert a joves músics de les nostres terres amb estudis musicals superiors, l’oportunitat de participar com a solistes en els projectes de l’orquestra. En aquest sentit han col·laborat amb l’orquestra la guitarrista Laura Fontanals, la flautista Neus Puig, el violinista Oriol Capdevila, el pianista Bernat Bonjorn i el violoncel·lista Carlos Sánchez. Pel que fa la línia d’implicar-se en el teixit cultural de la província ha inclòs dins el seu repertori obres que han permès la col·laboració d’una banda amb altres formacions musicals com el Cor Maristes Montserrat, el Cor d’Adults del Conservatori de Lleida, el Cor Stabat Mater de Mollerussa i el Cor Garrampemm i, per l’altra, amb entitats culturals com l’Escola de Belles Arts Leandre Cristòfol, l’escola de dansa Espai Dansa.
El Juny de 2014 va estrenar al Palau de la Música Catalana la cantata 1714-2014. Tres-cents anys vencent, del junedenc Josep Rosinach. Un projecte impulsat per la Federació Catalana de Cors Clavé i que la durà a tocar arreu de les terres de parla catalana durant els propers mesos.
L’orquestra, resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida i entitat registrada a la ciutat de Cervera, i sempre compromesa amb el territori, ha sabut apropar-se als i les joves i animar-los a gaudir d’un concert simfònic de qualitat ofert també per joves. Tampoc ha deixat de banda aquells col·lectius més desafavorits realitzant accions solidàries, com ara donant la recaptació d’algun concert a organitzacions com ara el Banc dels Aliments, o facilitant l’entrada als seus concerts a persones amb risc d’exclusió social.
La JOP es fonamenta en l’esforç i l’entusiasme dels i les músics que hi participen, que alhora componen l’engranatge de l’associació i permeten que aquesta funcioni i desenvolupi les seves tasques.
La JOP prepara de cara al curs 2016-2017 un seguit d’actes i programacions especials per celebrar el 5è aniversari del naixement de l’orquestra.

Visita la pagina Web de la Jop

 

Pin It on Pinterest