Lluís Capdevila

Lluís Capdevila

 

Lluís Capdevila (1981) va créixer entre les vinyes de Priorat. Des de petit, la llibertat d’expressió i la creativitat el van connectar amb la composició i la improvisació de tal manera que tot i formar-se amb una Llicenciatura en Dret (Barcelona) i un Màster en Dret de la Propietat Intel·lectual (Estocolm), va decidir abandonar aquell camí per dedicar-se exclusivament a la seva vocació musical.

El jazz el va dur a Nova York, on va estudiar un Màster en interpretació i composició de Jazz a l’Aaron Copland School of Music amb l’ajuda d’una beca Fulbright del Ministeri de Cultura. En acabat, va allargar la seva estada americana estudiant a la Universitat de Stony Brook, on va rebre el títol de Doctor en Arts Musicals.

Durant els nou anys d’etapa americana també va tenir una presència activa a escena jazzística de ciutat de Nova York aprenent amb músics consolidats i talents emergents en diversos escenaris. En clau artística, Diàspora (2016) va ser el seu àlbum de debut, amb composicions inspirades en aquelles vivències novaiorqueses. Petros Klampanis (contrabaix) i Luca Santaniello (bateria) es van unir en un enregistrament de trio de piano jazz que va rebre crítiques excel·lents. Posteriorment ha publicat els àlbums Daybreak Explorations (2018) en l’àmbit de les improvisacions a piano sol, Cinematic Ràdio (2019) on s’escolta la seva música en un diàleg íntim amb Petros Klampanis i la col·laboració puntual del trompetista Tom Harrell (flugelhorn).

Amb Ètim (2020), torna a les seves arrels de Falset (Priorat) per compondre un àlbum a piano sol durant set mesos a la Catedral del Vi envoltat de vi envellint en bótes i ampolles. Durant la pandèmia ha enregistrat Social (2021), una reunió a Atenes del trio del seu debut discogràfic que també compta amb la col·laboració puntual del saxofonista Joe Lovano. En el camp de la docència, és professor a la Universitat Internacional de la Rioja, on imparteix docència al Grau en Música i dirigeix el seu propi Màster en interpretació i composició de Jazz.

Lluís Capdevila web

Pin It on Pinterest