OJC, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

OJC, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida
L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), promoguda per la Fundació Julià Carbonell i amb l’impuls de la Diputació de Lleida, va néixer l’any 2002 com a eina cultural al servei de tot el territori i amb un objectiu ben clar: facilitar l’accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció. La Paeria de Lleida, conscient de la importància i significació que representa l’Orquestra, se suma també com a entitat que participa i dóna suport a l’Orquestra.

Així doncs, l’Orquestra neix amb la vocació de desplaçar-se habitualment a tots els indrets del territori per tal d’acostar a tothom la seva programació de concerts de manera continuada. Tan és així que l’Orquestra engegarà en breu el projecte social “L’Orquestra, amb tu!”, amb el qual es pretén dur la música fins a hospitals, escoles i casals de gent gran, tot trencant barreres i limitacions per tal de fer de la música un dret accessible a tothom. A part d’aquest projecte social, però, l’Orquestra també s’implica amb altres projectes de recerca musicològica que impulsen i incentiven la creació musical actual.

L’esforç i la il·lusió, tant dels professionals que la integren així com també el suport del món polític, empresarial, cultural, entitats corals i també del seu públic, han fet de l’orquestra una realitat consolidada i destacada dins el panorama de la música actual. L’Orquestra a més de seguir un dels seus objectius fundacionals realitzant concerts en moltes poblacions, ha passat per sales tan emblemàtiques com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona.

L’OJC és l’Orquestra titular de l’Auditori Enric Granados i del Teatre de la Llotja de Lleida. Així mateix, té una programació estable a l’Auditori AXA de Barcelona. Avui, gràcies a l’esforç de molts, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida és ja una realitat consolidada que ha assolit èxits notables i sòlids tot fent-se un lloc rellevant en el panorama actual de la música catalana, sempre sota la direcció de la batuta d’Alfons Reverté i Casas director titular i artístic de l’OJC.

Visita la pagina Web de l’OJC

 

Pin It on Pinterest