Quartet Teixidor

Quartet Teixidor

Irantzu Zuasti, violí
Joan Marsol, violí
Jordi Armengol, viola
Xavier Roig, violoncel
El Quartet Teixidor neix l’any 2004 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori quartetístic. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1814), nascut a Seròs (Lleida), que va desenvolupar la tasca d’organista al Convent de las Descalzas Reales i a la Capilla Real de Madrid durant l’últim quart del segle XVIII i començaments del XIX. Se’n conserven, entre altres obres, sis quartets de corda, misses, motets de difunts, villancicos i sis sonates per a tecla. També és autor d’importants escrits sobre la teoria i la història de la música.
El Quartet Teixidor ha rebut classes de membres del Orpheus Quartet i del Quartet Casals. Ampliant el seu repertori, ha col·laborat amb els pianistes Joan Pagés, Santi Riu i Jordi Castellà, la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Toni Marsol i el flautista Xesco Grau i el guitarrista Carles Trepat, amb qui ha enregistrat el disc “Sea strings” amb música d’Eduard Rodés.
Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i ha enregistrat per Catalunya Música. El 2008 fou convidat a tocar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols.
Per la confecció dels programes de concert, un dels principals objectius del grup és presentar repertoris que combinin les grans obres del gènere (Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorák, Brahms, Xostakóvitx…) amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados, Lluís Benejam i, evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, el quartet ha publicat un CD amb la música de cambra del compositor Celestino Vila de Forns (1829-1915). Paral·lelament, també s’interessa per la música dels nostres compositors actuals i enregistra un CD amb quartets de Josep Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas. El Quartet Teixidor ha estrenat dues obres dedicades al grup: les Sis cançons populars catalanes per a quartet de corda de Narcís Bonet (2015) i Si vera somnia de Jordi Domènech (2016).
Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.
http://teixidorquartet.com/
@QuartetTeixidor
Imatge: Marc Castellà

Pin It on Pinterest