Del 6 de novembre a l’1 de de desembre Lleida acollirà un eclèctic programa d’actuacions amb nou concerts de figures reconegudes i talents emergents d’aquest gènere musical

 

El regidor de Cultura Jaume Rutllant i el director del Jazz Tardor, Josep Ramon Jové, han presentat la programació del XXVIII Festival de Jazz de Lleida que se celebrarà del 6 de novembre a l’1 de desembre amb actuacions a l’Auditori Municipal Enric Granados, el Cafè del Teatre de l’Escorxador i a l’Auditori de Cervera.

El Jazz Tardor 2021 presenta un programa eclèctic amb Dave Weckl&Tom Kennedy Project com a cap de cartell i un cicle de nou concerts amb figures internacionals i nacionals i talents emergents. Una programació que segons ha explicat el seu director, Josep Ramon Jové, està dissenyada per gaudir del gènere del jazz en el sentit més ampli perquè “hi caben totes les tendències actives en els nostres dies”

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha destacat que l’edició 2021 del festival permet “recuperar una de les virtuts d’aquest cicle, que és la seva intensitat en tractar-se de concerts que es poden gaudir en un període curt de temps”.

Figures reconegudes i nous talents del jazz

Dave Weckl&Tom Kennedy Project són els cap de cartell del Jazz Tardor 2021,. Dave Weckl és un dels millors bateries del món i ha tocat amb reconeguts artistes de la indústria musical com Chick Corea, Michel Camilo, Simon&Garfunkel, Diana Ross,Bill Evans o Madonna. L’acompanya Tom Kennedy, un dels baixistes i contrabaixistes més respectats del món.

En el pla internacional destaca, en aquesta edició, la presència de la banda de Brooklyn The Huntertones &Shayna Steele. Steele és una poderosa vocalista que ha gravat amb Rihanna, Moby o Snarky Puppy. En aquest sentit, ha destacat la presència del grup “The Black Art Jazz Collective”, que permetrà escoltar a Lleida les tendències més actuals del jazz.

Entre les actuacions de formacions nacionals s’estrena en el Jazz Tardor Los Fumeros, la formació del veterà contrabaixista argentí Horacio Fumero i la seva filla pianista, Lucía, establerts a Barcelona. El talent local estarà representat per Ignasi Gonzàlez Quartet, el contrabaixista lleidatà, que ha actuat amb grans referents del jazz com Benny Golson, Scott Hamilton o Peter Berstein, presenta en aquesta edició la seva formació, que completen Xavier Monge al piano, Jaume Sanchís al saxo i Roger Gutiérrez a la bateria.

Completen la programació del Festival les actuacions de The Cuban Jazz Sindicate ( 6 de novembre, 22.30h, Cafè del Teatre), Anthus (21 de novembre, 20h, Cafè del Teatre), Frayssinet&Gonzalez Swing Jazz Trio (27 de novembre, 22h, Auditori de Cervera) i el ja conegut pel públic lleidatà Bruce Barth Trio, l’1 de desembre a les 20h a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Pin It on Pinterest

Share This