L’Ajuntament de Lleida està instal·lant nous projectors a l’Auditori Municipal Enric Granados per millorar la qualitat de la il·luminació i l’eficiència energètica de l’edifici. En concret, se substituiran 30 projectors amb tecnologia LED de l’escenari (sala 1) i 112 focus ‘downlights’ del hall per tenir el certificat de manteniment de la instal·lació sense incidències, alhora que s’obtindrà un estalvi a les arques municipals. El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que l’actuació comporta la renovació d’una part important de l’enllumenat de l’edifici, fet que comportarà un estalvi de prop del 90% de l’energia elèctrica consumida. És a dir, més de 9.000 euros cada any, fet que amortitzarà la inversió en 4 o 5 anys. El projecte es va licitar per 65.000 euros i s’ha adjudicat per 50.000€.

El tinent d’alcalde, Toni Postius, ha remarcat que amb aquesta acció hi haurà una reducció important de la petjada de carboni, per la disminució del consum energètic en dos dels principals punts de consum de l’edifici, a més que s’aportarà més qualitat. En aquest sentit, ha afegit que s’han sol·licitat fons europeus per fer tasques de manteniment i de millora a l’edifici, donat que s’ha fet poc manteniment i s’hi ha d’actuar. Per això, s’estan treballant en paral·lel altres projectes. En l’àmbit de la sostenibilitat, Postius ha comentat que s’estan localitzant diversos emplaçaments per instal·lar-hi plaques solars, aprofitant la convocatòria dels fons europeus, com ja s’ha fet en alguns equipaments, on s’ubicaran properament. A l’Auditori Municipal s’aconseguiria un millor servei i un estalvi de despesa, ja que compta amb una coberta ben encarada i és un equipament que s’utilitza tot el dia, amb activitat a l’Auditori i el Conservatori i Escola Municipal de Música.

Instal·lació de projectors a l’escenari a l’entrada de l’Auditori

L’escenari compta actualment amb 30 focus de 1.000w de potència, amb un consum total de 30kw. Daten del 1995 pel que són poc eficients energèticament i estan descatalogats. Els treballs a executar són d’alçada i consistiran en la retirada dels projectors existents, l’adaptació de la instal·lació (de baixa tensió a connexió monofàsica) i la col·locació dels 30 nous projectors amb tecnologia LED de 74w, 7.290 lúmens i temperatura de color 3.000 k. Suposarà un estalvi d’uns 6.000 euros.

Pel que fa al hall, actualment disposa de tres tipus de lluminàries encastades amb làmpades halògenes de diferents potències, que en total sumen 11,2kw. La substitució s’iniciarà amb la retirada dels focus existents i es col·locaran els nous ‘downlights”, amb difusor transparent. Es preveu col·locar 144 unitats, amb tecnologia LED, de 2.850 lúmens, 3.780 lúmens i 6.100 lúmens i temperatura de color de 4.000 k. En total, s’instal·laran 2,6 kw. En aquest cas, l’estalvi serà de més de 3.000 €.

L’execució del projecte s’estima en un mes, aproximadament.

Pin It on Pinterest

Share This