Edifici

L’edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados compta amb 8.304 m2 d’espai concebut per al foment i la promoció de la cultura musical.
És l’equipament cultural musical més important de la ciutat i coordina la seva activitat amb la del Conservatori i l’Escola Municipal de Música, ubicat al mateix Auditori.
Es tracta d’un edifici obra dels arquitectes Ramon Artigues i Ramon Sanabria on també cal destacar l’acústica de les sales de concert  desenvolupada pel físic Higini Arau.

Fotos: Santi Iglesias (exceptuant la de la sala simfònica)

VESTÍBUL

SALA SIMFÒNICA

edifici-auditori

Ubicada a la planta baixa de l’edifici, la sala 1 o sala Simfònica té una capacitat per 771 persones i un volum de 8.000 m3, s’estructura en: escenari de 172 m2 i amb una possible ampliació de 33 m2 (205 m2 en total), platea amb superficie de 394 m2 i amfiteatre de 160 m2.
Disposa d’enllumenat espectacular, pòdiums, megafonia i enregistraments d’àudio i vídeo.
Les butaques han estat redissenyades en funció dels materials de la sala i el grau d’absorció acústica, essent el temps de reverberació de 1.87 s. El resultat és una acollidora, càlida i relaxant sala d’audició, dotada d’una acústica extraordinària.

SALA DE CAMBRA 

La Sala 2 o Sala de Cambra compta amb una capacitat de 243 persones i un volum de 1.760 m3 i 360 m2, és situada al soterrani de l’edifici, actua a més a més de la seva funció principal de sala de concerts de cambra, com a espai de suport de la sala principal, ja que per la seva capacitat es ideal per assajos, enregistraments, concursos, examens i, fins i tot, com a sala de conferències i projeccions.
Disposa de megafonia, enllumenat espectacular i enregistraments d’àudio i vídeo.

FOYER

Foyer, bar, guardarroba, sales d’instal.lacions, magatzem, serveis públics i elevador, són altres de les dependències que complementen l’espai.

CAMERINOS

A la planta -2 trobem els vestuaris i serveis pels músics, la sala de músics i els vestuaris i serveis per als solistes i directors.

BIBLIOTECA- FONOTECA

Situada a la quarta planta de l’edifici la Bliblioteca-Fonoteca compta amb una superfície de 390 m2, disposa de 12 cabines dotades amb 24 punts d’audició i una capacitat de 150 persones. La seva dotació bibliogràfica i discogràfica està centrada en la temàtica musical.

OFICINES
La direcció i les oficines de l’Auditori són a la primera planta de l’edifici (escala esquerra).

CONSERVATORI I ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA
Les oficines i la sala de professors del Conservatori i Escola Municipal de Música estan ubicades a la primera planta de l’edifici (escala dreta). El Conservatori compta amb una trentena d’aules d’ensenyament  individual i per grups, 2 aules d’assaig i 1 aula d’audicions, es troben distribuides entre la primera i la tercera planta.

SALA D’EXPOSICIONS
RESTES ARQUEOLÒGIQUES
Al soterrani -3 de l’Auditori es troben les Restes Arqueològiques, aquestes daten des del segle I a.n.e. fins al segle XX. Entre tot el material aparegut destaquen dos lots ceràmics: l’Andalusí, per la quantitat de peces gairebé senceres que es trobaren, i el d’època moderna, també per la gran quantitat com pel fet que es tracti d’una producció pròpia de la ciutat. Les primeres dades ens les donen les ceràmiques ibèriques i romanes d’època republicana (segle I a.n.e.) que apareixen en els estrats mes profunds del solar. Al segle II es construïren un conjunt de cambres que conservaven els paviments de terra batuda, així com restes de la decoració pintada d’alguna de les parets.
La visita a les restes que es troben al soterrani formen part de la ruta promoguda per Turisme de Lleida La Lleida Secreta .

Pin It on Pinterest