La temporada 2019-20 de l’OCM  a l’Auditori Enric Granados de Lleida amb la Tità de Mahler, la Pastoral de Beethoven i  la Gran Missa de Mozart

– L’Orquestra Simfònica Camera Musicae presenta el que serà la seva 2a temporada estable a l’Auditori Enric Granados de Lleida amb tres programes articulats pel seu director artístic, Tomàs Grau.

– Per inaugurar la temporada, l’OCM interpretarà la majestuosa Tità de Mahler i el Concert per a violí de Mendelssohn amb el concertino de l’Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, Liviu Prunaru.

– Al gener, el mestre Gábor Takács-Nagy dirigirà La Pastoral de Beethoven i el Primer concert per a piano i orquestra de Txaikovski amb el pianista Daniel Kharitonov.

– Per cloure la temporada podrem gaudir de la Gran Missa en Do menor de Mozart amb el Cor Lieder Càmera dirigida pel mestre Salvador Mas i la Suite Orquestral núm.1 de Bach.

Hi ha una cosa que ens uneix profundament com a éssers humans, perquè no tracta ni de diferències culturals ni de distàncies temporals: les emocions. Les persones podem sentir-les amb diferents intensitats, percebre-les de diverses maneres, però a tots l’ànim ens commou incontroladament per recordar-nos que som molt més i molt menys del que creiem ser.

La programació de la 2a temporada de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae a l’Auditori Enric Granados de Lleida pretén fer-nos viatjar per les nostres pròpies emocions a través d’un repertori que va des del segle XVIII fins al segle XXI i que constarà de concerts, simfonies, música sacra i altres obres orquestrals. Els directors i solistes que ens acompanyaran provaran d’agitar la nostra ànima per tal que el pas del temps no esborri aquesta experiència única i intransferible que és assistir a un concert en directe.

En primer lloc, el 26 d’octubre presentarem el concertino de l’Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, Liviu Prunaru, interpretant el Concert per a violí i orquestra de Mendelssohn. Considerat ‘el  més clàssic de tots els romàntics’, Mendelssohn inclogué en aquest concert algunes novetats que compositors posteriors van prendre com a exemple: és el violí i no l’orquestra qui introdueix el tema inicial del primer moviment, la cadenza no es troba al final sinó abans de la reexposició i, a més, el solista també exerceix d’acompanyant de l’orquestra en moltes ocasions.

A la segona part, Tomàs Grau ja en solitari al capdavant de l’OCM dirigirà la Simfonia Tità de Mahler. Tot i estar inspirada en l’obra de Jean Paul titulada ‘Tità’, no es tracta d’un poema simfònic sinó d’un reflex de les emocions, l’humor i el drama que el compositor visqué en llegir la novel·la.

En segon lloc, el 24 de gener el mestre Gábor Takács-Nagy s’embarcarà en la Simfonia núm.6  de Beethoven, l’anomenada ‘Pastoral’ al estar influenciada pel Retrat musical de la natura del compositor Justin Heinrich Knecht i intenta reflectir el mateix -camp; rierol, ocells; pastors; tempesta; goig i agraïment-, però de forma diferent.  En aquest especial concert, també podrem gaudir del Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski amb el pianista Daniel Kharitonov.

Per últim i per cloure el nostre cicle de concerts, el 21 de març interpretarem la Gran Missa en Do menor de Mozart junt amb  el Cor Lieder Camera dirigida pel mestre Salvador Mas. Escrita els anys 1782 i 1783, rep aquest nom perquè adopta les característiques de la missa solemnis o napolitana que, influenciada per l’òpera, separa les parts de la missa ordinària en números diferents i hi introdueix àries virtuosístiques.

Un concert que anirà precedit per la Suite Orquestral núm. 1 de Bach, que forma part d’un conjunt de quatre suites que foren escrites durant l’anomenat ‘període de Lepizig’ (1723-50) i consta de 6 danses precedides per una obertura.
Abordem amb una il·lusió enorme la nostra segona temporada en aquest espai per consolidar aquest projecte que, a banda d’estar motivat per la recerca de l’excel·lència artística, hem volgut dedicar un temps especial a allò que ens fa iguals i alhora diferents.

PREUS

Entrada General                                                              Abonament 3 Concerts OCM

30€                                                                                       69€

DESCOMPTES

Tarifa Reduïda -> 25€

Pin It on Pinterest

Share This