L’Auditori acull aquest divendres, a les 20.00 hores, el concert de Paul Lewis i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae en el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida.

Beethoven va ser un gran pianista. De fet, va ser un pianista excepcional, potser el millor del seu temps. Es va batre en “duel pianístic” amb els millors i sempre va sortir-ne amb el cap ben alt i amb l’admiració del públic i dels rivals: “Aquest home deu estar posseït pel diable!”, “Té un estil brillant, però els seus modals són arrogants”, “Hi ha quelcom de meravellós en la seva expressió”. El públic vienès demanava constantment espectacle i virtuosisme (poc havia canviat des de l’època de Mozart) i Beethoven els va satisfer amb cinc concerts per a piano i orquestra compostos al llarg de 15 anys. El que duu el número 2 és el que va escriure i estrenar primer (l’any 1795), però va publicar en segon lloc. És el més clàssic dels cinc, el menys agosarat, però li va servir per presentar-se en societat com a concertista i demostrar que era un virtuós.

Les entrades, 30 € la general i 25 € la reduïda, es poden adquirir al web de LaTemporada Lleida i a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja i Teatre Municipal de l’Escorxador i a l’oficina de Turisme de Lleida.

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae es transforma en la Franz Schubert Filharmonia

 

La formació, coneguda fins ara com a Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), ha trobat una nova fórmula per explicar-se al món a partir d’ara, exemplificant-ho a través d’un nou nom, Franz Schubert Filharmonia, que representa el seu amor per la música i la rellevància d’un compositor universal.

La formació se sent hereva de l’esperit artístic de Schubert i el seu amor per la música. Franz Schubert és doncs un compositor que exemplifica un moment essencial de la història de la música. Hereu de la millor tradició, Schubert és una figura clau en la creació del Romanticisme musical, un estil que va revolucionar la historia artística i que va obrir les portes a nous llenguatges.

Recollint aquest esperit, la Franz Schubert Filharmonia vol esdevenir una orquestra al servei del públic, un vehicle, un ‘pont’ per a presentar en els seus concerts la millor tradició del gran repertori simfònic; repertori que esdevé l’eix estilístic de la formació, expandint-la cap a noves formes i nous períodes musicals. Amb aquest esperit resseguiran especialment les grans obres musicals des del s. XVII fins el s. XX.

La Franz Schubert Filharmonia manté vigents des del primer dia els valors de qualitat humana i artística, amb el sòlid compromís de mantenir un projecte d’excel·lència que apropi la música arreu del món per esdevenir una orquestra europea de primera divisió.

La plataforma digital de l’orquestra també evoluciona i es transforma, canvia de nom i es converteix en una plataforma per subscripció: neix la Filharmonia Digital Hall (www.filharmonia.digital). Amb una estètica molt acurada i l’ús de càmeres i òptiques cinematogràfiques, a més d’un so d’alta qualitat, els concerts de l’orquestra s’emeten des del Palau de la Música Catalana de Barcelona, presentant grans obres de la història de la música interpretades per artistes de renom. Una nova manera de gaudir de concerts simfònics com mai abans, des de la comoditat de casa, ja sigui des dels dispositius mòbils, l’ordinador o el televisor.

La formació reforçarà la seva Fundació, amb l’objectiu de poder desenvolupar amb més eficiència la seva acció social, des d’on podrà implementar, en col·laboració amb agents i entitats socials, tot un programa de tallers i activitats encaminades a reforçar, a través de la música, la inclusió social de persones amb discapacitat, que contribueixi a fer efectius els principis d’igualtat d’oportunitats i no discriminació. La Fundació Franz Schubert Filharmonia tindrà com a president al Sr. Bernardo Hernández, CEO de l’empresa Verse i un patronat de 12 personalitats de la societat civil.

Pin It on Pinterest

Share This