Avui a les 11.30h a l’Auditori Municipal Enric Granados, ha tingut lloc la Roda de Premsa de presentació del Cicle de jazz Acústic 2022.

Presentació dels 4 concerts que conformen el cicle que tindrà lloc a l’Auditori Enric Granados durant el primer semestre de la Temporada 2022.
La presentació del cicle ha anat a càrrec del regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, que ha estat acompanyat del director artístic del Cicle de Jazz Acústic, director de Quadrant Corner i del Festival Jazz Tardor de Lleida, Josep Ramon Jové, i la directora de l’Auditori, Puri Terrado.

Aquest cicle és una coproducció entre l’Auditori Municipal Enric Granados i Quadrant produccions.

Tot i que el cicle de Jazz Acústic ja s’ha fet en anteriors temporades i sempre amb un altíssim nivell, enguany, però, fem un salt qualitatiu important i portem a Lleida a tres artistes internacionals de primera divisió, un d’ells el saxofonista  Kenny Garrett,  i també amb l’afegit d’un concert de blues, el darrer del cicle, amb una banda local “Smoking Blues” liderada per Lluís “Nano” Navarro.

Les entrades dels 4 concerts ja estan a la venda i es poden comprar tant online com per les taquilles dels diferents equipaments que conformen La Temporada.

Cicle de 4 concerts programats durant el primer semestre 2022: 

THE INTERNATIONAL CLASSIC JAZZ ALL STARS featuring HOWARD ALDEN and DAN BARRETT
Dissabte, 19 de març, 20.00 h, sala 2
Entrada general: 15 € / Anticipada: 13 €
Howard Alden, guitarra
Dan Barrett, trombó
Enric Peidro, saxo tenor
Richard Busiakiewicz, piano
Dave Chamberlain, contrabaix
The International Classic Jazz All Stars es una extraordinària formació que reuneix a alguns dels millors músics de jazz clàssic del món en un projecte que la premsa especialitzada ha qualificat com “la ONU del Swing”, ja que el grup està format per intèrprets de diferents nacionalitats que junts ofereixen un espectacle musical de primera línia, sempre a través del llenguatge intemporal del Jazz Clàssic.
Aquesta formació, tan estable com versàtil, sol realitzar dues gires a l’any d’aproximadament 2/3 setmanes de durada, alternant a les seves files diferents solistes en cada edició i oferint així un espectacle en constant evolució, la qualitat i varietat dels quals estan sempre garantides per l’extraordinària vàlua dels músics integrants.

KENNY GARRETT QUINTET
Divendres, 22 d’abril, 21.00 h, sala 1
Entrada anticipada: 25€ / Taquilla: 30€
Kenny Garrett, saxos
Vernell Brown, piano
Corcoran Holt, contrabaix
Ronald Bruner, bateria
Rudy Bird, percussió
Al llarg d’una carrera estel·lar que s’ha prolongat durant més de 30 anys, el saxofonista Kenny Garrett s’ha convertit sens dubte en el saxofonista més important de la seva generació. Guanyador d’un Grammy el 2010 al millor àlbum de jazz instrumental i cinc vegades nominat, nomenat el 2011 Doctor Honorífic pel premiat Music Berklee College.
Des del seu primer concert amb L’Orquestra de Duke Ellington i en tota la seva carrera, passant temps i compartint amb músics com Freddie Hubbard, Woody Shaw, Art Blakey i The Jazz Messengers o Miles Davis, Garrett sempre va tenir un so característic i una melodia molt distintiva fins i tot en diferents llenguatges o “situacions musicals”. En els darrers vint anys ha continuat creixent com a compositor i com a líder de la seva pròpia banda, editant el seu darrer disc fins ara “Sounds of the ancestors” (Mack Avenue, 2021).

JERRY BERGONZI ORGAN QUARTET FEATURING PERICO SAMBEAT
Diumenge 8 de maig, 19h, sala 2
Entrada anticipada: 13€ / Taquilla: 15€

Jerry Bergonzi, saxo tenor
Perico Sambeat, saxo alt
Renatto Chicco, orgue
Andrea Micuelutti, bateria

Bufador impenitent però mesurat, arquitecte del solo i autor d’un discurs suggeridor, Bergonzi va descobrir els grans del jazz, és a dir Duke Ellington, Count Basie i Lester Young, quan només tenia 8 anys. Durant els anys 70 es va traslladar a Nova York, on va compartir taules amb col·legues de generació com Joe Lovano, Bob Berg, Victor Lewis, Michael Brecker, Steve Grossman o John Scofield. Als 80 va tornar a Boston i es va convertir en professor de tòtems del jazz actual. Durant la seva llarga carrera ha estat sideman de Dave Brubeck i ha enregistrat discos amb Mulgrew Miller, Kenny Barron i el propi Miles Davis. És una llegenda del jazz, un autèntic mestre de mestres. En aquesta nova visita, ens ofereix la seva versió més rítmica amb Renato Chico a l’orgue Hammond, Andrea Michelutti a la bateria i la participació molt especial del saxofonista valencià Perico Sambeat, un dels grans referents del jazz europeu d’avui.

SMOKING BLUES
Divendres 27 de maig, 20h, sala 2
Entrada anticipada: 13€ / Taquilla: 15€

Lluís “Nano” Navarro, guitarra i veu
Joan Pau Cumellas, harmònica
Víctor Alba, piano
Ignasi González, contrabaix
Joan Andreu, bateria

Una formació de blues en el sentit més ampli del gènere, liderada per en Lluís “Nano” Navarro, conegut i reconegut pel seu estil personal i el seu coneixement profund de les arrels d’aquest estil de referència de la música afroamericana. Amb un dels grans de la harmònica, Joan Pau Cumellas, i una rítmica que aplega el bo i millor dels músics de la terra. Un viatge a través del blues més genuí, des de la vella Nova Orleans a l’industrial Chicago, en un espai íntim i de proximitat amb els músics com la Sala 2 de l’Auditori Enric Granados.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This