LA PASTORAL DE BEETHOVEN. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

LA PASTORAL DE BEETHOVEN. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

Divendres, 24 de gener de 2020 - 20:30 h

La Pastoral de Beethoven
Gábor Takács-Nagy & OCM

Daniel Kharitonov, piano
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Gábor Takács-Nagy, director

El Nadal del 1874 Txaikovski va ensenyar a Nicolái Rubinstein el concert per a piano que havia escrit. La reacció del seu amic, dura i freda, no li agradà gens, tot i que no desaprofità les crítiques rebudes i decidí reescriure’n certs passatges i modificar-ne algunes melodies. Rubinstein no li estrenà l’obra, però la interpretà molt i contribuí així a la seva projecció. Les novetats d’aquesta composició, a banda del mestratge del seu autor, són: el primer moviment té tres temes, malgrat que només en desenvolupa el segon i el tercer; el segon moviment és lent però conté un Scherzo a la part central i el tercer és un Rondó que inclou un passatge d’octaves diabòlic per al pianista.

Beethoven no era sols l’artista malhumorat, vehement i amargat que solem imaginar-nos, sinó també una persona positiva i bromista que gaudia passejant per la natura. La seva Simfonia núm. 6 està influenciada pel Retrat musical de la natura del compositor Justin Heinrich Knecht i intenta reflectir el mateix -camp; rierol, ocells; pastors; tempesta; goig i agraïment-, però de forma diferent. Els títols dels moviments pretenen evocar records campestres i alhora mostrar que la naturalesa, de la mateixa manera que ens brinda un espai per a les celebracions, ens sorprèn amb una tempesta, com la vida mateixa.

Concert per a piano i orquestra núm. 1, op. 23                        P. I. TXAIKOVSKI:
Simfonia núm. 6, op. 68, “Pastoral”                                          L. VAN BEETHOVEN

Més informació:

Gábor Takács-Nagy, director Nascut a Budapest, Gábor Takács-Nagy va començar a estudiar violí a l’edat de vuit anys. Com a estudiant de l’acadèmia Franz Liszt, al 1979 va guanyar el primer premi al Concurs de violí Jeno Hubay i més tard va estudiar amb Nathan Milstein. Del 1975 al 1992 va ser membre fundador i líder de l’aclamat Takács Quartet i va actuar amb artistes llegendaris com Lord Menuhin, Sir Georg Solti, Isaac Stern i Mstislav Rostropovitch. Al 1996 va fundar el Takács Piano Trio i va enregistrar estrenes mundials d’obres de compositors hongaresos com Franz Liszt, Lászlo Lajtha i Sandor Veress. Gábor Takács-Nagy és considerat un dels màxims exponents actuals de la música hongaresa i, en particular, de Béla Bartok. Al març de 2017 va obtenir el prestigiós premi Béla Bartok-Ditta Pasztory. Al 1998 es va establir al Mikrokosmos String Quartet amb Zoltan Tuska, Sandor Papp i Miklos Perényi. Al 2002, seguint una llarga tradició musical hongaresa, Gábor Takács-Nagy va dedicar-se a la direcció. Al 2006 va ser anomenat director de la Weinberger Kammerorchestra i l’agost de 2007, director de l’Orquestra de Cambra del Verbier Festival. Des del 2010 fins al 2012 va ser el director de l’Orquestra Simfònica MAV de Budapest i va enregistrar l’estrena mundial de l’oratori “Bards of Wales” de Karl Jenkins. Des del 2011, és el director de la Manchester Camerata i al 2012 va ser anomenat director principal convidat de la Budapest Festival Orchestra.

Durada esdeveniment LA PASTORAL DE BEETHOVEN. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment LA PASTORAL DE BEETHOVEN. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAEUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30 €
Amic/ga de LaTemporada: 25 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This