BACH CANTANTES D’ADVENT. COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS, BACH COLLEGIUM BARCELONA

BACH CANTANTES D’ADVENT. COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS, BACH COLLEGIUM BARCELONA

Dissabte, 17 de desembre de 2022 - 20:00 h

Maria Espada, soprano convidada
Maëlys Robinne, soprano
Gabriella Noble, mezzosoprano
Joan Francesc Folqué, tenor
Pau Armengol, baix
Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida
Bach Collegium Barcelona
Pau Jorquera, director

Les cantates de Bach són un univers musical inabastable. En elles es reuneix la increïble fertilitat i creativitat de la quotidianitat litúrgica del mestre alemany, en cicles anuals que van en un gran crescendo històric. Nosaltres avui oferirem dues cantates per al temps d’Advent escrites en l’època que Bach servia a Weimar. En aquell any nefast a casa nostra de 1714, Bach inaugurava l’any litúrgic i el període d’advent amb la Cantata bwv.61 “Vine, Salvador dels pagans”, mentre que el 1716 tancava l’advent amb la famosa Cantata 147 “El cor i la boca, els actes i la vida”, que després reformularia per a Leipzig i que constitueix una de les més brillants i conegudes cantates del seu extens catàleg. Enmig, el seu contemporani i compatriota Händel ens enlluernarà amb el seu virtuosisme vocal i compositiu del Laudate pueri Dominum.

Programa
Cantanta BWV 61 “Nun komm, der Heiden Heiland          J. S. Bach
Laudate Pueri Dominum                                                    G. F. Händel
Cantata BWV 147 “Herz und Mund und Tat und Leben”    J. S. Bach

 

Maëlys Robinne, soprano i Gabriella Noble, mezzosoprano han estat guanyadores de la Salvat Beca Bach 2023 mentre que Pau Armegol, baix, fou guanyador de la Salvat Beca Bach 2022.  https://www.bachcelona.com/salvat-beca-bach/  La Salvat Beca Bach té la voluntat de potenciar la formació i la promoció dels joves cantants solistes a l’entorn de la música vocal de J. S. Bach atorgant anualment quatre beques (soprano, alt, tenor i baix)

 

CCAEG

Bach Collegium

 

 

 

Durada esdeveniment BACH CANTANTES D’ADVENT. COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS, BACH COLLEGIUM BARCELONA 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment BACH CANTANTES D’ADVENT. COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS, BACH COLLEGIUM BARCELONAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 15€
Amic/ga de LaTemporada: 13,5€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This