BOLERO DE RAVEL. ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

BOLERO DE RAVEL. ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

Dijous, 15 de març de 2018 - 20:30 h

Bolero de Ravel
Enrique Lapaz, pianista
Guanyador del Primer Premi  Especial al millor concursant de nacionalitat espanyola i del Premi Especial al millor intèrpret del Repertori Ricard Viñes en el XII Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes 2016.

Orquestra Simfònica del Vallès
James Ross, director
El minimalisme va ser l’anticòs generat contra un tipus de nova música contemporània que les grans institucions de la segona meitat del segle xx consideraven com l’única possible. L’economia de mitjans, la consonància i la reiteració de motius breus en són els trets d’identitat. Ravel, ancestre del minimalisme, és la frontissa d’aquest programa, que emmiralla, per una banda, el seu Concert per a piano en Sol major amb el The Piano cinematogràfic de Michael Nyman, i, per l’altra, el Bolero amb el Foxtrot per a orquestra d’una altra patum d’aquest insistent gènere musical: John Adams. Per als qui creuen que hi ha més d’una música possible.

I part  
Concert per a piano i orquestra en Sol major
I.                Allegramente*
II.               Adagio assai
III.             Presto
Maurice Ravel (1875-1937)

 

Suite per a piano i orquestra “The Piano” Michael Nyman (1944)
II part
Clapping Music Steve Reich (1936)
The Chairman Dances, foxtrot per a orquestra John Adams (1947)

 

Bolero     Maurice Ravel

Més informació:

Enrique Lapaz piano Nascut a València el 1988. Guanyador del XVII Concurs Internacional de Piano de Sant Sebastià i del XXII Concurs Internacional Ricard Viñes. Ha realitzat concerts a les sales més importants de l’Estat espanyol i Rússia; també ha actuat a França, Alemanya, Anglaterra, Bielorússia, Lituània i Estònia. Destaca la seva participació en diferents cicles i festivals del panorama nacional i internacional. És membre del Trio Syrah.

James Ross Director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, director musical de la Jove Orquestra dels Estats Units i membre de la Facultat de Direcció d’Orquestra de l’Orquestra de la Juilliard School. Músic de renom internacional, les seves activitats musicals abasten tres camps: direcció d’orquestra, intèrpret de trompa i ensenyament. Nascut a Boston, va créixer estudiant la trompa i en va obtenir la llicenciatura a la Universitat de Harvard el 1981. Després de la graduació, va començar els estudis de direcció amb Kurt Masur a Leipzig, mentre exercia com a trompa solista de la prestigiosa Gewandhausorchester de Leipzig, tot convertint-se en el primer membre americà d’aquesta formació en els 250 anys d’història de la institució. Durant setze anys ha estat director de l’Orquestra de la Universitat de Maryland.

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) va néixer el 1987 en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i molt aviat s’estructurà com una societat anònima laboral, en què els treballadors en són alhora els propietaris. La seva activitat se centra a la ciutat de Sabadell, amb una temporada pròpia i com a orquestra del circuit Òpera a Catalunya, i al Palau de la Música Catalana, amb el cicle de concerts Simfònics al Palau. N’han estat directors titulars A. Argudo, J. Mora, S. Brotons, E. Colomer, D. Giménez Carreras i Rubén Gimeno. Des del setembre del 2017 ho és James Ross. Ha rebut el Premi Nacional de Música 1992, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la Medalla d’Honor 2012 de la ciutat de Sabadell.

Durada esdeveniment BOLERO DE RAVEL. ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment BOLERO DE RAVEL. ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈSUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 20 €
Amic/ga de LaTemporada: 15 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This