CONCERT DE PIANO A QUATRE MANS, A BANDA I BANDA DE L’ATLÀNTIC. ENRIC PRIÓ I MARTA CASTELLÓ

CONCERT DE PIANO A QUATRE MANS, A BANDA I BANDA DE L’ATLÀNTIC. ENRIC PRIÓ I MARTA CASTELLÓ

Dijous, 19 de setembre de 2019 - 19:45 h

Dos compositors russos i dos d’americans.
Aquest és el programa amb el que avui creuarem l’Atlàntic!
Aixecarem el vol amb la Berceuse op. 50 núm. 5 d’Anton Rubinstein (1829-1894), una peça d’època romàntica molt lírica però amb una gran força, dos qualifica:us que defineixen perfectament al seu autor.
Seguidament, agafem el transatlàntic i arribem a la brillant ciutat de Nova York. En ella hi trobem els Tres preludis de George Gershwin (1898-1937), obra ben coneguda en la seva versió per a piano sol, i que ens porta el jazz amb gran autenticitat a la sala de concerts. No ens movem de lloc per escoltar els Souvenirs op. 28 de Samuel Barber (1910-1981), una suite en sis moviments en la que l’autor es basa en sis estils de música lleugera per rememorar l’ambient de l’Hotel Plaza on anava a prendre el te amb la seva mare durant la seva infantesa.
I finalment tornem a Rússia per tocar l’Ouverture de la Sinfonietta op. 49 de Nikolai Kapustin (1937), composta el 1986 originalment per orquestra. És una peça d’estil big-band, amb moments d’imitació clàssica, i que té una gran força rítmica, de molta energia, tal i com ens té acostumats el seu compositor.

Que gaudiu del viatge!

 

Berceuse op. 50 núm. 5                       A. Rubinstein

3 preludis                                                G. Gershwin
1.Allegro ben ritmato e decis
2. Andante con moto e poco rubato
3. Allegro ben ritmato e deciso

Souvenirs op. 28                                      S. Barber
1. Waltz
2. Schottische
3.Pas de deux
4. Two-step
5. Hesitation – Tango
6.Galop

Sinfonietta op. 49                                    N. Kapustin
1. Overture


Més informació:

Enric Prió, piano

Nascut a Lleida, realitza els estudis de grau professional al Conservatori de la seva ciutat. És titulat superior de piano pel Conservatori Superior de Barcelona, i professor de solfeig pel Conservatori Professional de Lleida. Assisteix a diversos cursos d’interpretació, rebent el consell de mestres com Carme Poch, Margarida Serrat, Luiz de Moura, Josep Colom i Galina Egyazarova, entre d’altres. Posteriorment, amplia els estudis musicals a Barcelona amb la pianista M. Jesús Crespo, i a Budapest amb Rita Wagner. Ha col·laborat amb l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb grups de cambra com el Grup Instrumental 3.4, el Quartet Prysma, com a solista amb la Banda Municipal de Lleida, fent duet amb la soprano Crista Sebastián i com a pianista acompanyant de diferents formacions corals, especialment la Coral Shalom. Paral·lelament, és llicenciat en Història de l’Art per la UdL. En l’actualitat imparteix classes de piano al Conservatori Municipal de Lleida i és secretari del jurat en el concurs internacional de piano Ricard Viñes.

Marta Castelló, piano Marta Castelló, piano Inicia els estudis de piano al Conservatori Professional de Lleida amb els professors Salomé Calderó i Jordi Benseny. Posteriorment cursa els estudis superiors de pedagogia del piano a l’Escola Superior de Música de Barcelona sota la tutel·la de Vladislav Broneveztsky. Rep consells de reconeguts pianistes com M. Hugues, S. Pochekin, P. Bithel. I J.Colom, L. Zilberstein, P. Jumppanen i C. Martínez. Participa en la International Winter School del Conservatori Txaikovski de Moscú amb la pianista Irinia Plotnikova. Ha estat guardonada, tant en categoria solista com en música de cambra, en concursos com el 35è Concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya, el Concurs Instrumental de Sant Anastasi de Lleida, i el XIII Concurs d’Interpretació Musical Arjau de Barcelona. Ha realitzat un Màster de Piano a la Hochschüle für Musik Karlsruhe d’Alemanya amb el professor h.c.Kalle Randalu. Actualment està impartint classes al Conservatori Municipal de Lleida. És membre del Duo Atzur amb qui manté una intensa activitat concertística i pianista i president de LleidArt Ensemble, grup resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida.Content goes here

Durada esdeveniment CONCERT DE PIANO A QUATRE MANS, A BANDA I BANDA DE L’ATLÀNTIC. ENRIC PRIÓ I MARTA CASTELLÓ 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment CONCERT DE PIANO A QUATRE MANS, A BANDA I BANDA DE L’ATLÀNTIC. ENRIC PRIÓ I MARTA CASTELLÓUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: gratuït
Amic/ga de LaTemporada:
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
Categories

Pin It on Pinterest

Share This