DE LA VEU AL COR. CLOENDA FESTIVAL MUSIQUEM LLEIDA

DE LA VEU AL COR. CLOENDA FESTIVAL MUSIQUEM LLEIDA

Diumenge, 8 d'octubre de 2023 - 19:00 h

Concert Coral Shalom Musiquem Lleida 2023

Montserrat Seró, solista vocal
Coral Shalom
Enric Prió, piano
Albert Cabero Olaya, direcció

Concert per a cor, piano i soprano solista d’una selecció d’obres de compositors o cantautors catalans del segle XX que han estat representatius de composicions per a veu acompanyada. Músics com Jordi Domènech, Poire Vallvé, Antoni Ros-Marbà, Manuel Oltra o en ocasions el mateix compositor s’han encarregat d’adaptar les obres de Toldrà, Mompou, Montsalvatge, Pau Riba o Raimon a aquest format, creant així una nova obra on apareixen noves textures musicals tot mantenint les que originàriament conté la cançó. El textos passen per la poesia de Maragall o Carner fins a clams metafòrics i reivindicatius de la política i la fi del franquisme.

Espectacle teatralitzat de música que s’inicia amb les cançons noucentistes de Toldrà, passant per l’estil avantguardista de Mompou, les harmonies de mezcla de jazz i sons llatinoamericans de Montsalvatge fins arribar a la nova cançó. A través d’aquests quasi 100 anys de música, es vol representar un període de transició musical entre gèneres des de la renaixença de la cultura catalana fins als cantautors de la Catalunya en època de dictadura, passant per compositors que han esdevingut pioners en nous estils. Amb els arranjaments per a cor, aquesta música es posa a l’abast del cor quan originàriament son obres per a veu solista, fet que representa originalitat i a la vegada apropa al públic obres que usualment no son interpretades per cor.

La inclusió de músics professionals en la veu solista i piano eleven la qualitat i el nivell interpretatiu del concert i mantenen el contrast i la essència entre veu solista i veu coral. La teatralització de l’espectacle ajuda a l’espectador a experimentar una experiència més plàstica i immersiva, amb la finalitat que l’espectador pugui comprendre millor música i text

 

PROGRAMA
Eduard Toldrà
Festeig
Cançó de comiat
Maig
Menta i farigola
Bernat Giribet
Les esquerdes dibuixen
Frederic Mompou
Cançó i dansa núm. 6
Damunt de tu nomes les flors
Raimon
Al vent
Cançó de les mans
Pau Riba
Noia de porcellana
Pedro Padro
Això és la joia
Xavier Montsalvatge
Cinco canciones negras
       Cuba dentro de un piano
       Punto de habanera
       Chévere
       Canción de cuna para dormir a un negrito
       Canto negro

 

 

 

Durada esdeveniment DE LA VEU AL COR. CLOENDA FESTIVAL MUSIQUEM LLEIDA 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment DE LA VEU AL COR. CLOENDA FESTIVAL MUSIQUEM LLEIDAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 10 €
Amic/ga de LaTemporada: 9 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This