KRZYSZTOF URBANSKI & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA. EL CONCERT DE SIBELIUS AMB SOYOUNG YOON I LA QUARTA DE TXAIKOVSKI.

KRZYSZTOF URBANSKI & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA. EL CONCERT DE SIBELIUS AMB SOYOUNG YOON I LA QUARTA DE TXAIKOVSKI.

Dissabte, 18 de novembre de 2023 - 20:00 h

Soyoung Yoon, violí
Franz Schubert Filharmonia
Krzysztof Urbański, director

El reputat director polonès Krzysztof Urbański, una de les batutes més carismàtiques del moment, debuta amb la nostra orquestra amb un dels seus compositors de referència, Txaikovski, i la seva Quarta Simfonia.

A la primera part, la violinista Soyoung Yoon, guanyadora del prestigiós concurs Yehudi Menuhin l’any 2002, interpretarà el concert per a violí de Sibelius, considerat com uns dels concerts més virtuosos i fascinants de tota la història de la música.

La música sincera

Amb la Simfonia núm. 4, Txaikovski va deixar de fer música mirant cap enfora —vistosa i lleugera— i va començar a fer música mirant cap a dintre: intensa i emocional. L’estrena va causar impacte —inclòs el fragment en pizzicato del tercer moviment— però només una persona va saber exactament què era el que l’autor volia expressar: la seva mecenes, Nadia von Meck, va rebre una carta on Txaikovski li explicava fil per randa cada passatge de l’obra: “Aquí hi ha la força del destí; aquí l’alegria de les festes populars; aquí l’energia punyent que et diu que només pots comptar amb tu mateix”. Una simfonia brillant i enèrgica que fa l’ullet als recursos del poema simfònic.

Sibelius va compondre un concert per a violí tan difícil d’interpretar que va trigar anys a consolidar-se. A poc a poc els solistes van anar entenent que no n’hi havia prou amb superar les dificultats tècniques del tercer moviment: calia delicadesa i bon gust. La violinista coreana Soyoung Yoon ens demostrarà perquè va guanyar la prestigiosa Wieniawsky Competition amb la interpretació d’aquest concert.  Text David Puertas

Programa

Concert per a violí i orquestra, op. 47       J. Sibelius
Simfonia núm. 4, op. 36                             P.I. Txaikovski

 

«Romeo und Julia», Fantasie-Ouvertüre · Krzysztof Urbański & Tonhalle-Orchester Zürich

Soyoung Yoon interpreta Sibelius: Violin Concerto in D Minor Op.47

 

 

franzschubertfilh.com

@fschubertfilh

 

 

Durada esdeveniment KRZYSZTOF URBANSKI & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA. EL CONCERT DE SIBELIUS AMB SOYOUNG YOON I LA QUARTA DE TXAIKOVSKI. 120'Durada:
120'
Ubicació esdeveniment KRZYSZTOF URBANSKI & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA. EL CONCERT DE SIBELIUS AMB SOYOUNG YOON I LA QUARTA DE TXAIKOVSKI.Ubicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Amic/ga de LaTemporada: 27 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This