L’OBC INTERPRETA EL CONCERT PER A VIOLÍ DE TXAIKOVSKI

L’OBC INTERPRETA EL CONCERT PER A VIOLÍ DE TXAIKOVSKI

Diumenge, 27 de febrer de 2022 - 19:00 - 21:00 h

Sergei Dogadin, violí
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Stephanie Childress, directora

El concert per a violí i orquestra de Piotr Illitx Txaikovski és, possiblement, el més reconegut del seu gènere. Amb una escriptura per a solista a l’abast només dels virtuosos més agosarats, l’obra assoleix un dels cims indiscutibles de l’expressió romàntica.

Romeu i Julieta, la tragèdia d’amor de Shakespeare, dona forma a una de les obres més inspirades de Txaikovski, una obertura-fantasia que recrea els personatges i vivències del paradigma de la tragèdia de l’amor condemnat. La ruptura amb el llenguatge orquestral romàntic, llegat d’autors com Txaikovski, és el que va portar Serguei Prokófiev a composar La Simfonia n. 1, “Clàssica”, una composició que va molt més enllà de l’emulació dels models simfònics del segle XVIII i que prefigura un dels corrents més fèrtils del segle passat.

Albada, interludi i dansa, de Robert Gerhard fou composta durant la Guerra Civil per a una sèrie de retransmissions radiofòniques de la BBC.  L’obra mostra una plena identificació amb la causa republicana a partir de la incorporació de melodies populars juntament amb tractaments avantguardistes.

 

Programa

Simfonia Clàssica en re major, op. 25                         S. Prokofiev
Concert per a violí i orquestra en re major, op.35      P. I.Txaikovski

Pausa

Albada, Interludi i Dansa                                              R. Gerhard
Romeu i Julieta: Obertura-Fantasia                             P. I. Txaikovski

 

obc.cat

vídeo Sergei Dogadin

Foto: May Circus/ l’Auditori

Més informació:

Sergei Dogadin, violí

Brillant violinista de l’escola russa Sergei Dogadin s’ha establert amb una carrera internacional sòlida com a solista i músic de càmera. Guanyador de 10 Concursos Internacionals, cal destacar el Primer Premi del XVI Concurs Internacional Txaikovski (2019). Aquest premi li va tocar tocar amb Valery Gergiev i la Mariinsky Orchestra, així com la seva participació als Festivals d’estiu. A més, ofereix concerts amb la Tòquio Symphony Orchestra i Norichika Iimori, i diversos recitals. Ha tocat amb la majoria d’orquestres russes i dels seus concerts amb la Mariinsky Orchestra i Valery Gergiev, continua la seva relació amb la St Petersburg Philharmonic Orchestra i Yuri Temirkanov. Dogadin ha treballat amb la Royal Concertgebouw Orchestra/Valery Gergiev, Tonkunstler-Orchester/Fabien Gabel al Grafenegg Festival, Xangai Symphony Orchestra/Manfred Honeck, NDR Radiophilharmonie Hannover ambdues amb Andrew Manze i Robert Trevino, així com la West Au Carter.

Els futurs concerts inclouen la Franz Liszt Chamber Orchestra amb István Várdai, la Filharmònica de París amb la Russian National Youth Orchestra i Gergiev, el seu debut amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona amb Stephanie Childress i el seu debut amb la Royal Liverpool Philharmonic Vasily Petrenko.

Com a músic de cambra aquesta temporada te compromisos al Teatre dels Camps Eliseus a París, així com a recitals a Sant Petersburg. Ha compartit escenari amb músics com Daniil Trifonov, Narek Hakhnazaryan, Denis Matsuev, David Geringas o Elisabeth Leonskaya, entre d’altres. Altres concursos inclouen el Premi del Públic del XIV Concurs Internacional Txaikovski (2011) i el Primer Premi del IX Concurs Internacional de Violí Joseph Joachim a Hannover el 2015.

Ha estudiat al Conservatori de Sant Petersburg (amb Vladimir Ovcharek), a l’Acadèmia Internacional de Música Menuhin a Gstaad (amb Maxim Vengerov), a l’Escola Superior de Música de Colònia (amb Mihaela Martin) ia la Universitat de Música de Graz (amb Boris Kuschnir). Actualment continua els seus estudis amb Boris Kuschnir a la Universitat de Música i Arts de Viena. Des del 2017, és professor convidat a l’Acadèmia Internacional d’Arts Liangzhu (Xina). Toca un violí Domenico Montagnana (1721), Col·lecció cedit per la Rin (Singapur).

 

Stephanie Childress, directora

Stephanie Childress, que ara té vint-i-dos anys, està fent la seva marca com a directora d’una habilitat notable que s’ha comparat amb “altres joves directors notables del passat com Sir John Eliot Gardiner i Sir Simon Rattle” (Varsity). La seva musicalitat i domini d’un ampli abast de repertori ha donat lloc a compromisos internacionals amb orquestres simfòniques, grups de cambra contemporanis i teatres d’òpera.

La temporada 2021/22 continuarà en el seu càrrec com a directora adjunta de l’Orquestra Simfònica de St Louis i directora musical de la Jove Orquestra Simfònica de St Louis. Després del seu èxit com a guanyadora del segon premi del concurs de direcció inaugural, La Maestra, té diversos compromisos amb orquestres a França, incloent l’Orquestra de París, Orquestra Mozart de París, Orchestre de Chambre de Paris, Opéra et Orchestre National de Montpellier i Mulhouse Symphony Orchestra. En altres llocs debutarà amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona, La Simfònica de Carolina del Nord i l’Orquestra Budafok Dohnanyi.

A la temporada 2020/21, Childress va assumir el seu càrrec com a directora assistent de SLSO durant quatre setmanes de residència a causa de la pandèmia i va fer diverses aparicions emocionants amb orquestres del Regne Unit, incloent debuts com a directora amb l’Orquestra Simfònica de Londres, Philharmonia Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra i London Mozart Players.

Després d’haver estat inspirada per començar a dirigir a causa del seu amor per l’òpera, Stephanie es dedica tant a aprendre com a ampliar el repertori operístic. Ha estat directora assistent a l’English National Opera i durant l’estiu de 2021 es va unir al personal musical del Festival de Glyndebourne per ajudar en produccions d’Il Turco a Itàlia i Luisa Miller. Anteriorment, va dirigir The Enchanted Island de Jeremy Sams amb la British Youth Opera, The Rape of Lucretia de Benjamin Britten al St John’s College (Cambridge), A Dinner Engagement de Lennox Berkeley per a la Cambridge University Opera Society i l’estrena mundial de The Next Station is Green Park d’Anna Semple al Royal Conservatoire of Scotland.

Stephanie ha assistit a classes magistrals amb directors d’alt prestigi com Sir Mark Elder, Paavo Järvi, Jukka-Pekka Saraste, Sian Edwards, Nicolas Pasquet i Johannes Schlaefli i més recentment ha participat en l’Académie de Direcció del Festival d’Aix-en-Provence.

Com a violinista, Stephanie va saltar a la fama com a finalista de corda a la BBC Young Musician of the Year tant el 2016 com el 2018. Va aparèixer en el vídeo de llançament de Proms de la BBC de 2019 abans del seu debut amb els Proms al Royal Albert Hall amb el Southbank Sinfonia i Jessica Cottis. Poc després, va actuar al costat de l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC als Proms in the Park de Glasgow. El gener de 2020 va fer el seu debut en solitari amb la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra sota la batuta de Vassily Petrenko.

Stephanie és una activa defensora del Tri-borough Music Hub, una organització guardonada per a l’educació musical. Ha participat en diversos programes amb l’associació, incloent-hi liderar el conjunt de corda júnior en un esdeveniment “Artists for Inclusivity” i parlar a la Youth Music Conference 2020 celebrada al Royal College of Music. Ha aparegut a In Tune i BBC Proms Extra de BBC Radio 3, a més d’unir-se als panells d’adjudicació dels premis RPS (Storytelling Category) i els Ivor Novello Awards (categoria orquestral).

 

Durada esdeveniment L’OBC INTERPRETA EL CONCERT PER A VIOLÍ DE TXAIKOVSKI 120'Durada:
120'
Ubicació esdeveniment L’OBC INTERPRETA EL CONCERT PER A VIOLÍ DE TXAIKOVSKIUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30 €
Amic/ga de LaTemporada: 25 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This