EL CONCIERTO DE ARANJUEZ AMB MILOS KARADAGLIC. FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

EL CONCIERTO DE ARANJUEZ AMB MILOS KARADAGLIC. FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

Divendres, 6 d'octubre de 2023 - 20:00 h

Homenatge a Pau Casals

EL CONCIERTO DE ARANJUEZ I LA SIMFONIA DEL NOU MÓN

Miloš Karadaglić, & Franz Schubert Filharmonia

El Concierto de Aranjuez es va estrenar al Palau de la Música l’any 1940 i des de llavors ha estat un dels concerts més interpretats i apreciats internacionalment. L’obra que va completar el programa d’aquell dia al Palau va ser, precisament, la Simfonia núm. 9 ‘Del Nou Món’ de Dvořák.

Reviurem aquella estrena amb el debut amb la nostra orquestra del gran Miloš Karadaglić, el guitarrista més aclamat del moment.

Música d’arrel

Tres obres mestres per obrir la temporada i, malgrat la seva varietat, totes elles inspirades en la música d’arrel i escrites lluny de casa. Durant la seva estada als Estats Units, Dvořák va tenir contacte amb la música ancestral dels indis americans i amb la música negra. Amb aquestes influències —i l’enyorança de la seva Txèquia natal—, va compondre una obra lírica i enèrgica a parts iguals que conté les melodies més famoses de l’autor, inclòs el passatge de corn anglès que obre el segon moviment.

Rodrigo va compondre a París el Concierto de Aranjuez, una obra plena de sentiment i de color. L’estrena al Palau de la Música li donaria fama mundial i el seu Adagio es convertiria en la partitura espanyola més interpretada de tots els temps. La sentirem en mans del montenegrí Miloš Karadaglić que l’ha enregistrat per a Deutsche Grammophon. També tindrem un record a Pau Casals en el 50è aniversari de la seva mort amb la interpretació de la “sardana de l’exili”, un cant a l’esperança escrit a Prada de Conflent.   Text de David Puertas

Programa

Sant Martí del Canigó                                 P. Casals
Concierto de Aranjuez                                 J. Rodrigo
Simfonia núm. 9, op. 95 ‘Del Nou Món’     A. Dvořák

 

Durada esdeveniment EL CONCIERTO DE ARANJUEZ AMB MILOS KARADAGLIC. FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA 120'Durada:
120'
Ubicació esdeveniment EL CONCIERTO DE ARANJUEZ AMB MILOS KARADAGLIC. FRANZ SCHUBERT FILHARMONIAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Amic/ga de LaTemporada: 27 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This