EL PIANO DE RACKMÀNINOV. ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

EL PIANO DE RACKMÀNINOV. ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS

Diumenge, 3 de febrer de 2019 - 19:00 h

Nikolai Kuznetsov, piano (Guanyador del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes 2018)
Lucas Macías, director
Orquestra Simfònica del Vallès
Existeixen composicions que al llarg de la història musical s’han convertit en veritables fites per a la societat amant de l’art de combinar diferents sonoritats. Aquestes han constituït en “matèria obligatòria” per a les orquestres però també pels solistes El Concert per a piano i orquestra núm 2 en Do menor de Serguei Rachmàninov, és una d’elles. Hi ha qui diu que és el concert per a piano més melancòlic que s’ha escrit mai. El pianista guanyador del Premi Ricard Viñes serà l’encarregat de transportar-nos a l’univers melancòlic del geni de Rachmàninov. I en la segona part del concert farem un viatge per les estepes russes de la mà de Txaikovski i la seva 1a simfonia, també anomenada com a Somnis d’hivern, per completar un esplèndid programa de música russa.

Simfonia núm. 1, en Sol menor, op. 13, “Somnis d’Hivern”            Piotr Íllitx Txaikovski
Concert per a piano núm. 2 op.18                                                Serguei Rachmàninov 

Més informació:

 Nikolai Kuznetsov Nascut a Moscou el 1994, va començar els estudis de música i piano de petit i aviat es va convertir en el guanyador del concurs internacional de música The Classical Heritage (Moscou). Un any més tard, va guanyar diverses competicions internacionals de piano a Moscou, Lípetsk i Uzhgorod (Ucraïna). Durant els anys d’estada a l’Acadèmia de Música Gnessin de Moscou, va obtenir nombrosos èxits. Va ser escollit com a estudiant becat i va participar en els concerts organitzats per la Fundació Internacional de Caritat Vladímir Spivakov, pel pianista i filantrop Iuri Rozum i pel Fons de Desenvolupament Cultural Homecoming. Ha Actuat a les millors sales de concerts del país amb orquestres simfòniques i de cambra de Rússia i Ucraïna, i també ha fet gires per nombroses ciutats de Rússia, Ucraïna, Polònia, Hongria, Alemanya, Finlàndia, Suècia, Eslovènia, Itàlia i Colòmbia. Ha rebut dues vegades el Premi del Públic “El futur de Rússia” (2008 i 2011). El 2008 va obtenir la beca de Pricewaterhouse Coopers i els anys 2011 i 2013 va rebre la beca del Govern de Moscou. El 2014 va ingressar al Conservatori Estatal Txaikovski de Moscou, on rep classes del professor Serguei Dorenski. El mateix any va obtenir la beca de la Fundació Benèfica Roerich i va participar en els concerts organitzats per aquesta entitat, i també en els concerts organitzats pel Fons de Cultura Pública de Moscou. També va obtenir la beca de Yamaha i la beca del Govern de la Federació Russa. Actualment, Kuznetsov continua els estudis en el Conservatori Estatal Txaikovski de Moscou amb el professor Serguei Dorenski.

Lucas Macías, director Nomenat recentment director titular de l’Oviedo Filharmonia, va debutar com a director al Teatre Colón de Buenos Aires el 2014 després d’una excepcional carrera com un dels principals oboistes del món, que l’ha portat a ser l’oboista principal de l’Orquestra Reial del Concertgebouw i de l’Orquestra del Festival de Lucerna. És membre fundador de l’Orquestra Mozart, juntament amb Claudio Abbado, mentor al costat del qual ha adquirit un profund coneixement i una gran comprensió tant del repertori cambrístic com del simfònic. En aquesta temporada 2018-2019, ha tornat a dirigir l’Orquestra Filharmònica de Buenos Aires i també tornarà a l’Orquestra de Castella i Lleó per dirigir-hi el flautista Emmanuel Pahud. A més, debutarà en l’Orquestra Simfònica de Tenerife, l’Orquestra de Canes i l’Orquestra Het Gelders dels Països Baixos.

Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) Va néixer el 1987 en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i molt aviat s’estructurà com una societat anònima laboral, en què els treballadors en són alhora els propietaris. La seva activitat se centra a la ciutat de Sabadell, amb una temporada pròpia i com a orquestra del circuit Òpera a Catalunya, i al Palau de la Música Catalana, amb el cicle de concerts Simfònics al Palau. N’han estat directors titulars Albert Argudo, Jordi Mora, Salvador Brotons, Edmon Colomer, David Giménez Carreras, Rubén Gimeno i James Ross. Des del setembre del 2018 ho és Xavier Puig. Ha rebut el Premi Nacional de Música 1992, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la Medalla d’Honor 2012 de la ciutat de Sabadell.

 

Durada esdeveniment EL PIANO DE RACKMÀNINOV. ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment EL PIANO DE RACKMÀNINOV. ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈSUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 20 €
Amic/ga de LaTemporada: 15 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Patrocinadors:
Categories

Pin It on Pinterest

Share This