EL QUARTET TEIXIDOR AMB CARLES MARIGÓ

EL QUARTET TEIXIDOR AMB CARLES MARIGÓ

Dijous, 3 de juny de 2021 - 20:00 h

Carles Marigó, piano
Quartet Teixidor
Joan Marsol, violí
Jordi Armengol, viola
Xavier Roig, violoncel
El Quartet Teixidor i el pianista Carles Marigó col·laboren per primera vegada per oferir un concert format per obres de Mozart i Fauré. Mozart va abordar la composició dels seus dos quartets amb piano quan el gènere era encara pràcticament desconegut. El primer, acabat l’any 1785, va sorprendre al públic vienès pel caràcter tràgic i fosc, ja anunciat de bon començament per l’uníson que obra la peça.
A la segona part, viatjarem a la França de l’últim terç del segle XIX amb la figura de Gabriel Fauré. Frontissa entre el Romanticisme i els nous llenguatges del segle XX (fou deixeble de Saint-Saëns i mestre de Ravel), en la seva música demostra una forta personalitat i una nova manera d’expressar-se que podrem percebre clarament en el Quartet en sol menor, escrit immediatament abans del seu famós Rèquiem.  

Programa:

I
Quartet amb piano n.1 en Sol menor, K.478 
        
W.A. Mozart (1756-1791
Allegro
Andante
Rondeau

 II
Quartet amb piano n. 1 en Do menor, op. 15         G. Fauré (1845-1924)
Allegro molto moderato
Scherzo. Allegro vivo
Adagio
Allegro molto

+ info: teixidorquartet.com

Més informació:

Carles Marigó, piano

Carles Marigó és un músic format com a pianista clàssic a l’Esmuc de Barcelona (Vladislav Bronevetsky) i al Conservatori Tchaikovsky de Moscou (Irina Plotnikova), que desenvolupa la seva faceta com a improvisador guiat per Xavier Dotras, Albert Bover, Emilio Molina, Juan de la Rubia , Michael Pisaro, James Fei, Evan Parker. Estudia a l’extranger gràcies a les beques CoNCA i AIE, i recolzat pels nombrosos premis nacionals i internacionals obtinguts com a pianista i compositor durant l’etapa de formació (Eugènia Verdet, Ciutat de Manresa, Ricard Viñes, entre d’altres). Ha rebut consells de mestres com Nelson Goerner, Elsa Púppulo, Elisabeth Leonskaja, Barry Douglas, Christian Sacharias, Paul Badura-Skoda, Jacques Rouvier o María Jesús Crespo, entre d’altres. La majoria d’aquestes, organitzades i pagades per la beca del CEP (Centre d’Estudis Pianístics). Javier Pérez Senz (EL PAÍS) diu: “Lo bueno de este joven pianista e improvisador es que no se parece a nadie. Marigó exhibe un arte sutil, gusto por los matices suaves, el calor lírico y la naturalidad del sonido. Una imaginación y sensibilidad como improvisador que es, sin duda, su principal rasgo distintivo.” Marigó és un artista en evolució i creixement constants. Ha dirigit i creat projectes de música experimental, clàssica, jazz, funky, música tradicional catalana, teatre, dansa, sense perdre mai la essència com a intèrpret, creador i improvisador. Actualment compagina la feina concertística amb la docència. És professor d’improvisació al Conservatori Superior del Liceu i a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

www.carlesmarigo.com Instagram @carlesmarigo Facebook @carlesmarigopianist Twitter @carlesmarigo

 

Durada esdeveniment EL QUARTET TEIXIDOR AMB CARLES MARIGÓ 70' (sense pausa)Durada:
70' (sense pausa)
Ubicació esdeveniment EL QUARTET TEIXIDOR AMB CARLES MARIGÓUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 11 €
Amic/ga de LaTemporada: 9 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Col·labora:
Categories

Pin It on Pinterest

Share This