EL QUARTET TEIXIDOR AMB MARTA INFANTE

EL QUARTET TEIXIDOR AMB MARTA INFANTE

Dijous, 24 de febrer de 2022 - 20:00 - 21:15 h

Marta Infante, mezzosoprano
Quartet Teixidor: Joan Espina i Joan Marsol, violins; Jordi Armengol, viola; Xavier Roig, violoncel

 

El Quartet Teixidor estrena, juntament amb la mezzosoprano Marta Infante, l’Isolation Quartet de David Esterri. Escrit a Glasgow durant el confinament de la primavera del 2020 provocat per la pandèmia de la Covid-19, hi podrem escoltar el llenguatge més avantguardista del polifacètic músic lleidatà. Ottorino Respighi és un compositor italià poc conegut al nostre país però amb una obra musical d’una gran bellesa. Un bon exemple n’és Il tramonto per a mezzosoprano i quartet de corda, una música molt expressiva i plena d’harmonies delicades i coloristes. A la segona part, l’opus 74 de Beethoven. Es tracta d’un quartet del seu segon període compositiu i ja s’hi entreveuen els principals trets distintius que marcaran els últims quartets: superació de les convencions clàssiques, tractament harmònic audaç i una gran densitat expressiva.

Programa
Isolation Quartet -Estrena-                                  D. Esterri
Il tramonto                                                            O. Respighi
Quartet en Mi b Major, op. 74 “Les arpes”          L. van Beethoven

 

+ Info Quartet Teixidor

Més informació:

Marta Infante, mezzosoprano

Realitzà estudis de piano, viola i cant al Conservatori de Lleida traslladant-se, més tard,a la República Txeca per realitzar estudis superiors de cant a la Càtedra d’Art de l’ Universitat d’Ostrava. Ha cantat amb les principals orquestres del nostre país com l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’OBC, orquestra de RTVE, Filharmònica de Màlaga, Orquestra del Gran
Teatre del Liceu, ORCAM, Real Filhamonia de Galicia, Orquestra Simfònica de Navarra, Simfònica de Bilbao, entre d’altres i ha treballat amb directors com L. Botstein, C. Kalmar, K. Bakels, V. Pablo Pérez, Paul Daniels o Josep Pons, així com amb els directors de barroc més importants del panorama com: Vaclav Luks, Enrico Onoffri, Giovanni Antonini, F. M. Sardelli, Paul Goodwin, Ottavio Dantone, Richard Egarr i Rinaldo Alessandrini.

Ha cantat als principals festivals europeus de música antiga així com al Japó, Sudamèrica, Orient Mitjà, Mèxic i Cuba. Al costat del pianista Jorge Robaina desenvolupa una important tasca al camp del lied, des de que va guanyar al concurs El Primer Palau al Palau de la Música Catalana de Barcelona interpretant Mahler i Dvorák.

El 2019 va debutar al Gran Teatre del Liceu amb L’enigma de Lea i va presentar el seu nou disc, Europa barroca, al costat de l’arpista Manuel Vilas.

Té una vintena d’enregistraments discogràfics entre els quals destaquen, Tonos al arpa, Cantate Contarini i Europa Barroca (al costat de l’arpista barroc Manuel Vilas), les òperes de José de Nebra Iphigenia (El Concert Espanyol) i Amor augmenta el valor (Els Músics de Sa Altesa), Juditha triumphans de Vivaldi i Dvorák songs amb Jorge Robaina.

Durada esdeveniment EL QUARTET TEIXIDOR AMB MARTA INFANTE 75'Durada:
75'
Ubicació esdeveniment EL QUARTET TEIXIDOR AMB MARTA INFANTEUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 11 €
Amic/ga de LaTemporada: 9 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This