ELISABETH LEONSKAJA & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

ELISABETH LEONSKAJA & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

Diumenge, 15 de gener de 2023 - 19:00 h

EL CONCERT NÚM. 12 DE MOZART

 

Elisabeth Leonskaja, piano
Franz Schubert Filharmonia
Tomàs Grau, director

 

EL SO DE VIENA

És un honor presentar davant el nostre públic una de les grans dames del piano, l’admirada Elisabeth Leonskaja. Leonskaja ens interpretarà un dels concerts més meravellosos de Mozart, el núm.12. A la segona part, Tomàs Grau dirigirà la cèlebre Simfonia núm. 5 de Schubert, una obra que ens farà viure en plenitud la puresa musical de Viena. Viurem també l’estrena absoluta de l’obra Meeresstille de Joan Magrané, obra que pren com a referència en el famós lied homònim de Franz Schubert i que Magrané ha escrit i dedicat a la nostra orquestra.

NOTES AL PROGRAMA

Mozart és un dels autors preferits de la gran pianista georgiana Elisabeth Leonskaja. Ella, que ha tocat pràcticament tots els concerts per a piano del gran repertori internacional, segueix declarant-se “fidel” a Mozart i, amb 75 anys complerts, acaba d’enregistrar la integral de les seves sonates.
Ens ofereix el Concert núm. 12, una obra escrita per Mozart per guanyar-se l’estima del públic vienès que, com deia ell mateix: “Està just al mig entre la dificultat i la facilitat extremes: amb melodies agradables a l’oïda sense caure en la pobresa i que un cotxer les pugui cantar immediatament”.
Franz Schubert no va poder gaudir de l’èxit de la seva música perquè va morir sobtadament als 31 anys. A poc a poc, tots aquells que el van conèixer van començar a interpretar la seva música i a recuperar obres compostes anys abans. La Simfonia núm. 5 — escrita als 19 anys— no es va estrenar fins 25 anys després i l’èxit va ser immediat. En ella apel·la als ideals del classicisme i fins i tot ret un homenatge al seu estimat Mozart.

 

Programa:

Meeresstille (estrena absoluta)                                 Magrané
Concert per a piano i orquestra núm. 12, KV 414     W.A. Mozart
Simfonia núm. 5, D 485                                               F. Schubert

 

Elisabeth Leonskaja

 

Durada esdeveniment ELISABETH LEONSKAJA & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA 120Durada:
120
Ubicació esdeveniment ELISABETH LEONSKAJA & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Amic/ga de LaTemporada: 27€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
       
Categories

Pin It on Pinterest

Share This