ELS COLORS DEL SEGLE XX. BANDA SIMFÒNICA DE L’ESMUC

ELS COLORS DEL SEGLE XX. BANDA SIMFÒNICA DE L’ESMUC

Dimecres, 23 de gener de 2019 - 20:00 h

Els colors del segle XX
Banda Simfònica de l’ESMUC
Roger Vilarnau, piano
Francesc Prat, director

Repertori:
Concerto for Piano and Wind Instruments
              I. Stravinsky
Et exspecto resurrectionem mortuorum                   O. Messiaen

La Banda Simfònica de l’ESMUC
La Banda de l’ESMUC és una formació estable sorgida de la mateixa activitat acadèmica instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya. La seva creació mostra el resultat de tot un procés que els estudiants aprofiten al màxim, conscients de l’oportunitat que se’ls brinda.

Enguany, dins del cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC, les ciutats de Girona i Lleida acolliran la Banda Simfònica de l’escola, després d’haver actuat, per sisè any consecutiu, a L’Auditori de Barcelona, amb els concerts A dues Bandes, juntament amb la Banda Municipal de Barcelona.

En aquests concerts conjunts, s’ha fusionat una formació professional en actiu i una orquestra d’estudiants que ha afavorit el contacte, la participació i especialment que músics i joves estudiants intercanviessin la seva experiència i il·lusió.

www.esmuc.cat

Més informació:

La Banda Simfònica de l’ESMUC La Banda de l’ESMUC és una formació estable sorgida de la mateixa activitat acadèmica instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya. La seva creació mostra el resultat de tot un procés que els estudiants aprofiten al màxim, conscients de l’oportunitat que se’ls brinda. Enguany, dins del cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC, les ciutats de Girona i Lleida acolliran la Banda Simfònica de l’escola, després d’haver actuat, per sisè any consecutiu, a L’Auditori de Barcelona, amb els concerts A dues Bandes, juntament amb la Banda Municipal de Barcelona. En aquests concerts conjunts, s’ha fusionat una formació professional en actiu i una orquestra d’estudiants que ha afavorit el contacte, la participació i especialment que músics i joves estudiants intercanviessin la seva experiència i il·lusió. Al llarg dels assajos, els estudiants que hi participen treballen amb els seus companys i amb el director de la Banda Municipal de Barcelona amb un ritme i unes dinàmiques professionals que conclouen en el seu concert final. A l’últim concert, la doble formació va estar dirigida per José Rafael Pascual-Vilaplana per interpretar la Simfonia núm. 8 de David Maslanka. Anteriorment, la Banda de l’ESMUC també ha comptat entre altres directors amb Raúl García Sánchez, Jordi Francés, o Salvador Brotons. En aquesta ocasió, la banda actuarà sola, com a formació d’estudiants i amb un ferm esperit professional, dirigida per Francesc Prat, i amb el pianista solista, i també estudiant, Roger Vilarnau. El conjunt interpretarà el Concert per a piano i instruments de vent, d’Igor Stravinsky. El programa també presenta l’obra Et exspecto resurrectionem mortuorum, d’O. Messiaen. La Banda forma part dels Grans Conjunts de l’ESMUC, juntament amb l’Orquestra Simfònica, la Big Band, la Cobla o els diferents conjunts de Música Antiga, Flamenco o Tradicional. Durant el curs, les diferents formacions protagonitzen concerts oberts al públic per mostrar la tasca desenvolupada en l’àmbit docent.

Francesc Prat, director

Francesc Prat és un director d’orquestra i compositor que s’acosta a la música amb una mentalitat oberta i que reparteix el seu temps entre el repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània, per la que hi sent una particular afinitat. Aquest interès l’ha situat a l’escena de la música d’avui en dia, particularment a Suïssa i Espanya, així com l’ha permès dirigir projectes en esdeveniments tant diversos com el Lucerne Festival, ArtBasel, Berlinale o Festival Sónar de Barcelona. Dins el camp operístic, actualment és l’assistent del director anglès Ivor Bolton al Teatro Real de Madrid, on va debutar al març del 2016 dirigint una funció de Das Liebesverbot de Wagner. També ha treballat a Theater Basel, Dutch National Opera, Neuköllner Opera Berlin, Teatro de la Zarzuela i Teatre Lliure de Barcelona. Entre el 2012 i el 2015, fou assistent de Josep Pons al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, on ja havia assistit a Sebastian Wiegle amb anterioritat. El seu repertori operístic inclou diversos noms de l’escena contemporània (Haas, Sciarrino, Moser, Oehring, Barret) així com d’altres del repertori clàssic (Nebra, Gluck, Mozart, Beethoven, Berlioz, Verdi, Rimsky-Korsakov y Britten). Francesc Prat també col·labora regularment amb orquestres com la Sinfonieorchester Basel, Basel Sinfonietta, Nederlands Kamerorkest, Simfònica de la RTV d’Eslovènia, Simfònica de Barcelona, Sinfónica de Madrid, Simfònica de les Illes Balears i Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca. Com a compositor, el seu catàleg inclou principalment música de cambra i obres per ensemble, que han estat premiades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Àustria. A l’octubre de 2012, va estrenar la seva primera òpera a Basilea. Francesc Prat inicia la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat. Prossegueix els seus estudis d’oboè, piano i teoria al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Posteriorment, es gradua en oboè a la Musikhochschule Luzern, de composició a la Hochschule für Musik Basel/Musik-Akademie der Stadt Basel, i de direcció a la Zürcher Hochschule der Künste.

Roger Vilarnau,piano, solista

Nascut l’any 1996 a Barcelona, Roger Vilarnau Domínguez inicià els estudis musicals als 4 anys a l’acadèmia Musicant sota el mestratge d’Eulàlia Casso i el compositor Josep Lluís Guzmán i Antich, amb qui estudiarà els fonaments del solfeig, l’harmonia i la composició. Dos anys més tard començarà l’estudi del piano clàssic i jazz amb el professor Aleix Mañosas. Amb 16 anys deixa enrere l’acadèmia i trasllada els seus estudis musicals a les mans de la pianista i pedagoga Anna Serret Almenara i del pianista Rafael de Castro, amb qui amplia els seus coneixements harmònics i pianístics. L’any 2015 entra com a estudiant d’interpretació clàssica del piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota el tutoratge de Jordi Camell Ilari, on hi cursa el 4t any. Complementàriament, rep classes d’improvisació de la mà de l’organista Juan de la Rubia i classes de cambra per Kennedy Moretti, Vladislav Bronevetzky i Alan Branch. Al llarg del seu recorregut musical ha rebut classes de pianistes com Albert Atenelle, Andrezj Pikul, Jordi Vilaprinyó, Pietro de Maria o Manuela Gouveia, participant en cursos internacionals com el Curs Internacional Càtedra de Cervera o el Venice Music Master, a Venècia. Ha tocat a sales com Mas i Mas, la Farinera del Clot, l’Església de Sant Gaietà, al Museu Comarcal de Cervera, l’Auditori del Liceu, Sala Apollinee al Teatro la Fenice o l’Auditori del Caixaforum entre d’altres. www.esmuc.cat @esmuccat

L’Escola Superior de Música de Catalunya

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) és l’únic centre oficial d’iniciativa pública que atorga a Catalunya el Títol superior de música, en el marc de l’ordenació dels ensenyaments artístics i la seva inserció en l’Espai Europeu de l’Educació Superior. L’escola va néixer l’any 2000 per un acord de Govern de la Generalitat de Catalunya i va obrir les seves portes al setembre de 2001. Actualment, compta amb uns 600 alumnes que cursen la titulació superior de música, en les diverses especialitats que s’imparteixen, i uns 200 estudiants de màster i postgrau. Durant els mesos de juny i juliol ofereix també cursos d’estiu, dirigits a públics més amplis. Content goes here

Durada esdeveniment ELS COLORS DEL SEGLE XX. BANDA SIMFÒNICA DE L’ESMUC 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment ELS COLORS DEL SEGLE XX. BANDA SIMFÒNICA DE L’ESMUCUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: Gratuïta
Reduïda:
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
Categories

Pin It on Pinterest

Share This