ESCOLANIA DE MONTSERRAT

ESCOLANIA DE MONTSERRAT

Divendres, 22 de desembre de 2023 - 20:00 h

Llorenç Castelló, director

L’Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d’Europa. Ja en el segle XIII, apareix en el Monestir benedictí i Santuari marià de Montserrat un petit grup de nois que, per mitjà de la pràctica del cant i de diversos instruments musicals, estan al servei d’aquest lloc tan singular. Al llarg dels segles, han sorgit compositors i intèrprets remarcables de l’anomenada Escola Musical Montserratina.
Sota la direcció i llarg mestratge (1953-1997) del P. Ireneu Segarra, l’Escolania va internacionalitzar-se enregistrant nombrosos discs i començant a participar en festivals o fent
gires de concerts a molts països.
Actualment l’Escolania, que canta sota la direcció de Llorenç Castelló, està formada per més de cinquanta nois, de nou a catorze anys, procedents de tot Catalunya.
La finalitat de l’Escolania, avui, com en segles passats, és la participació diària en la pregària del santuari, juntament amb pelegrins de tot el món.
És també funció de l’Escolania la difusió de la música sacra, tant d’autors propis (Escola Montserratina), com de compositors internacionals.
A través del cant, els escolans són missatgers de pau i de bellesa. Amb el llenguatge universal de la música, traspassen tota mena de fronteres i parlen directament al cor dels qui els escolten.

Programa: Primera part amb repertori clàssic de l’Escolania de Montserrat i una segona amb cançons tradicionals catalanes i de temàtica nadalenca

Durada esdeveniment ESCOLANIA DE MONTSERRAT 80'Durada:
80'
Ubicació esdeveniment ESCOLANIA DE MONTSERRATUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Amic/ga de LaTemporada: 27 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
   
Categories

Pin It on Pinterest

Share This