GRAN MISSA DE MOZART. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

GRAN MISSA DE MOZART. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

Dissabte, 21 de Març de 2020 - 20:30 h

Gran Missa en Do menor de Mozart
Salvador Mas & OCM
Cor Lieder Càmera
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Salvador Mas, director

Dos pilars indiscutibles

Bach i Mozart són els dos màxims representants de la primera i la segona meitat del segle XVIII respectivament. De personalitats molt diferents, es van moure en estils musicals distints, el barroc i el classicisme, però compartiren tant el seu amor per la música com uns extensíssims catàlegs d’obres que ens permeten gaudir de les seves idees musicals en múltiples formacions vocals i instrumentals.
La Suite per a orquestra núm. 1 forma part d’un conjunt de quatre suites que foren escrites durant l’anomenat ‘període de Lepizig’ (1723-50). Consta de 6 danses precedides per una obertura. En totes elles se succeeixen moments de protagonisme de la corda i del vent, casats mitjançant la textura contrapuntística de la que Bach fou un mestre sense igual.
Precisament la influència d’aquest compositor i la de Händel es perceben en la Gran Missa en do menor de Mozart. Escrita els anys 1782 i 1783, rep aquest nom perquè adopta les característiques de la missa solemnis o napolitana que, influenciada per l’òpera, separa les parts de la missa ordinària en números diferents i hi introdueix àries virtuosístiques. Tot i que Mozart no finalitzà l’orquestració d’alguns passatges del Credo i no hi inclogué cap Agnus Dei, és considerada com una de les seves obres sacres més importants.

Suite Orquestral núm. 1, BWV 1066                 J.S. Bach 
 Gran Missa en Do menor, KV 427                    W.A. Mozart

 

 

Més informació:

Salvador Mas, director Nascut a Barcelona, Salvador Mas es va formar musicalment a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Becat per la Fundació Juan March i el Ministeri de la Ciència i la Recerca austríac, va cursar direcció orquestral i coral amb Hans Swarowsky i Günther Theuring a l’Escola Superior de Música i Art Dramàtic de Viena, respectivament. Va ser becat en dues ocasions per estudiar a Salzburg amb Bruno Maderna i a Siena amb Franco Ferrara. Salvador Mas ha estat guardonat per la Fundació Espanyola de la Vocació, pel Ministeri de la Ciència i la Recerca austríac, així com en el II Concurs Internacional Hans Swarowsky de Directors d’Orquestra. Va iniciar la seva carrera professional a l’Òpera de Magúncia, i va ser nomenat director de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, principal director convidat d’aquesta formació i, posteriorment, director de l’Orfeó Català. A més de dirigir les principals orquestres espanyoles, Mas convidat amb regularitat a Àustria, Bèlgica, Canadà, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Romania i, periòdicament, per les orquestres de la Ràdio de Berlín, Leipzig i Saarbrücken, i l’Orquestra Filarmònica de Munic. Ha estat director titular de l’Orquestra Filarmònica del Würtemberg (Alemanya); de l’Orquestra Simfònica del Limburg, a Maastricht (Països Baixos); de l’Orquestra Simfònica i del Cor del Musikverein de Düsseldorf (Alemanya); de l’Orquestra de Cambra d’Israel i de l’Orquestra Ciutat de Granada.

Orquestra Simfònica Camera Musicae

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic atesa la seva tasca de divulgació de la música clàssica entre sectors molt diversos, fent especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com l’Auditorio Nacional de Madrid, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana i el Teatre Tarragona, entre d’altres. En aquests dos últims equipaments, l’Orquestra desplega les seves temporades estables de concerts de producció pròpia. Des del seus inicis, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2017-2018 el mestre Salvador Mas inicia el rol de principal director convidat que abans van exercir Jordi Mora i José Rafael Pascual-Vilaplana. L’OCM va iniciar el seu projecte de residència a l’Auditori del Tívoli del Vendrell durant la temporada 2009-2010, vigent en l’actualitat. L’Orquestra Simfònica Camera Musicae ha col·laborat amb directors com Antoni Ros Marbà, Edmon Colomer, Salvador Brotons, John Rutter, Massimo Spadano, Diego Martin-Etxebarria, Josep Vila i Casañas, Xavier Puig, Manel Valdivieso i Virginia Martínez; i solistes com Stephen Kovacevich, Sabine Meyer, Patricia Kopatchinskaja, Alice Sara Ott, Sayaka Shoji, Albrecht Mayer, Avi Avital, Alexandra Soumm, Ainhoa Arteta, Asier Polo, Claudi Arimany, Judith Jáuregui, Massimo Spadano o Rafael Aguirre, entre d’altres. Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat espanyol i ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa. Ha enregistrat els discs Alba Eterna, Tempesta esvaïda, De Catalunya al món, Un conte de Nadal i Mediterráneo.

Durada esdeveniment GRAN MISSA DE MOZART. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment GRAN MISSA DE MOZART. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAEUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30 €
Reduïda: 25 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This