GUITARRA BUSCA ENSEMBLE. Laura Fontanals i LleidArt Ensemble

GUITARRA BUSCA ENSEMBLE. Laura Fontanals i LleidArt Ensemble

Divendres, 22 de setembre de 2017 - 20:30 h

Guitarra busca Ensemble
Laura Fontanals, guitarra
LleidArt Ensemble
Guitarra- Laura Fontanals

Violins- Christian Torres i Ariadna Gabarrell
Viola- Núria Garcia
Violoncel- Oriol Aymat
Flauta- Neus Puig
Piano-Marta Castelló
Guitarra busca Ensemble és una proposta musical que pretén explorar i revelar diferents sonoritats en la música de cambra utilitzant la guitarra com a instrument principal. En un mateix concert  es podran escoltar diversos timbres i combinacions singulars a mesura que la guitarra es va fonent en ensembles formats per instruments de vent, corda fregada o corda percutida, donant així la oportunitat a l’espectador de descobrir múltiples textures i possibilitats d’un dels instruments populars més arrelat a la nostra cultura. El programa està format per una primera part d’obres del segle XX-XXI, amb el compositor bolivià Jaime Zenamon, l’italià Mario Castelnuovo-Tedesco i el català Eduard Rodés, i acaba amb el quintet per a guitarra i cordes més conegut del compositor italià Luigi Boccherini, el Quintet en Re Major, G 448. Un recorregut retrospectiu i contemporani amb aroma europeu en el món de la guitarra que faran del concert una experiència única.

 REPERTORI:

Reflexões Nr. 6 per a Guitarra i Violoncel      J. ZENAMON
I.Fluido
II.Doloroso
III. Vivissimo

Fantasia Op. 145 per a Guitarra i Piano        M. CASTELNUOVO-TEDESCO
I. Andantino (quiet and dreamy)
II.Vivacissimo (leggero e volante)

A walk around the port, per a Guitarra, Flauta, Violí, Viola i Violoncel    E. RODÉS

– pausa –

Quintet en Re Major G 448 per a Guitarra i Quartet de corda           L. BOCCHERINI
I.Pastorale
II. Allegro maestoso
III. Grave assai – IV. Fandango

Enllaços web i xarxes socials:
www.lleidartensemble.cat
https://www.facebook.com/lleidart.ensemble/
https://twitter.com/Lleidartensembl
www.laurafontanals.com
https://www.youtube.com/channel/UCrIwt3nOfFdg32RrcAVc4Fg
https://soundcloud.com/laura-fontanals
https://www.facebook.com/laurafontanalsclop/
https://twitter.com/Laura_Fontanals

Més informació:

LLEIDART ENSEMBLE

LleidArt Ensemble és una associació de joves músics que han compartit estudis i experi-ències musicals al llarg dels últims anys. Tots ells s’han format inicialment a Catalunya i després han ampliat els seus estudis musicals amb postgraus i màsters en escoles d’alt prestigi d’arreu. El grup neix de la necessitat i voluntat de construir un espai de creació musical de qualitat, obrint-se a qualsevol tipus d’estil i anant sempre més enllà dins l’àmbit de la música de cambra. Partint de la base d’una formació compartida a l’ESMUC, d’un potencial artístic ric i variat i de l’amistat que els uneix, LleidArt Ensemble vol conjugar les seves inquietuds en un projecte motivador ampliant l’oferta cultural actual. La qualitat musical, la innovació, la il·lusió i la flexibilitat davant una nova realitat musical i social, són algunes de les característiques pròpies del grup. Des de l’any 2013 és grup resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida, la temporada 2015/16 va formar part de la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya, així com també va ser Grup Vinculat a l’ESMUC. Ha realitzat espectacles familiars com El Carnaval dels Animals, el Trencanous o El petit piano; projectes temàtics de música de cambra, com Aqua, Cartes a Granados o Keep Calm & Merry Christmas, o de música contemporània, com Montsech. Tots ells s’han estrenat i representat en les millors sales del territori com l’Auditori Enric Granados o la Seu Vella de Lleida, així com en altres teatres i auditoris cata-lans. EL passat mes de juny, LleidArt Ensemble va estrenar “Primaveres” a l’Auditori Enric Granados de Lleida, sota la direcció musical del prestigiós director Xavier Puig.

LAURA FONTANALS

Laura Fontanals és una guitarrista lleidatana. Realitza els seus estudis musicals al Con-servatori Professional Enric Granados de la mateixa ciutat amb Carles Herraiz. Continua els estudis superiors al Real Conservatori Superior de Música de Madrid (RCSMM) amb Miguel Trápaga, on es llicencia d’Interpretació de la Guitarra (2011) i de Pedagogia de la Guitarra (2012). Realitza els estudis de Màster a la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar (Alemanya) en Interpretació de la guitarra amb perfil de Música de Cambra sota la direcció de Ricardo Gallén. El 2015 realitza el curs certificat d’Estratègies en Màrqueting Musical en Red Social DigiMediaL_musik a la Universität der Kunst (UdK) de Berlin. Al 2016 s’inicia en la música antiga amb Björn Colell, catedràtic de la UdK a Berlin. Dins de la seva formació ha rebut classes magistrals de nombrosos guitarristes com Carles Trepat, Leo Brouwer, David Russel, Odair Assad, Joaquin Clerch, Margarita Escarpa, Àlex Garrobé, Armando Marrosu, Marco Smaili, Pablo Márquez, Costas Cotsiolis, Jukka Sa-vijoki o Ignacio Rodes, entre altres. Ha actuat com a solista amb la Jove Orquestra de Ponent (JOP) i amb la Orquestra Sim-fònica de la UAM. Ha tocat en sales dins del territori espanyol com l’Auditori Nacional o el Palau Fernán Núñez de Madrid, l’Auditori Enric Granados i la Seu Vella de Lleida, el Para-ninf de Cervera, el CCU de Barcelona, el Claustre del Monestir de Sant Cugat, l’Auditori de Tàrrega, el Centre Cultural de Santo Domingo de la Calzada, així com de l’estranger: Ber-lin, Munich, Weimar, Lübeck, Bad Reichenhall o Erfurt, entre altres. Durant 4 anys ha format part de l’Orquestra de Guitarres UAM Guitar-Ensemble amb la qual ha realitzat concerts per diferents punts del territori espanyol. El 2014 forma el Duo Cordart juntament amb la cellista berlinesa Katja Lorenz, amb el que actua regularment en diferents païssos. Ha treballat amb el compositor i director d’orquestra Daniel Pacitti , amb el que ha estrenat Cantico delle Creature, una obra per a instruments solistes i cor. Ha pre-sentat diferents projectes, entre els que destaquen Després de tot, homenatge poètic i mu-sical a Miquel Martí i Pol (2013), Històries d’amor i desamor (2015) amb el Duo Cordart, o DONES (2016), estrenat a Berlin, Alemanya, i interpretat posteriorment en diferents sales d’Espanya. Actualment presenta Retrats amb el Duo Cordart i el seu nou projecte solista Compositors catalans a Paris, estrenat aquest 2017 a Weimar, Alemanya i al ‘Garrigues Guitar Festival – Memorial Emili Pujol’ a Catalunya. Content goes here

Durada esdeveniment GUITARRA BUSCA ENSEMBLE. Laura Fontanals i LleidArt Ensemble 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment GUITARRA BUSCA ENSEMBLE. Laura Fontanals i LleidArt EnsembleUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 10 €
Amic/ga de LaTemporada: 8 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This