IN MEMORIAM. COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS

IN MEMORIAM. COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS

Diumenge, 18 d'octubre de 2020 - 19:00 h

Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida
Jordi Farran, orgue/piano
Laia Puig, violoncel

Manel Barceló, rapsode
Xavier Puig, direcció
La música pot ser útil quan no serveixen les paraules. Ens acompanya en l’alegria i ens ajuda a superar la pèrdua. Ens consola en el dol. Al Cor de Cambra de l’Auditori ens ha tocat viure-ho en primera persona. Fa un any ens deixava l’Oriol i abans l’Octavi, el Toni… Volem convertir el dol en un projecte artístic construïnt un concert poètic amb els moments més esperançadors i significatius dels Requiems de Victoria, Mozart, Brahms, Duruflé, Fauré, Rutter, Lauridsen… Músiques que vam compartir amb ells i que ens permetran recordar-los.

+ info: www.ccaeg.org

 Programa

Introit        Requiem gregorià
Dolç àngel de la mort                    Màrius Torres

Requiem                                         M. DURUFLÉ
Em declaro vençut                          Miquel Martí i Pol

Kyrie          Missa de rèquiem     T. L. de VICTORIA
Combat del somni (fragments)        Josep Janés i Olivé

Seqüència   Lacrimosa                W. A. MOZART
Al caire de la nit                               Montserrat Abelló

Ofertori     Cant espiritual (estrena)   B. GIRIBET / Joan Maragall
El guardià de ramats                     Fernando Pessoa

Sanctus    Sanctus – Benedictus   J. RUTTER
Misericòrdia                                      Mercè Amat

Agnus Dei  Agnus Dei                   M. DURUFLÉ
Parella                                                 Joan Margarit

Comunio     Lux aeterna                M. LAURIDSEN
L’altra dimensió                               Joana Raspall

Antífona      In paradisum             G. FAURÉ

Més informació:

Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida

Creat a l’octubre del 1997, duu a terme una intensa tasca de difusió de la música simfonicocoral (Requiem de Fauré; Magnificat, Passió segons sant Joan i segons sant Mateu de Bach; Te Deum de Charpentier; Missa Nelson de Haydn; Missa en Re major de Dvorák; Gloria de Poulenc; Cantata de Sant Nicolau de Britten, i també obres de Mozart, Händel, Orff, Mendelssohn i Schubert, entre d’altres). Ha interpretat la Simfonia núm. 8 de Mahler (2001), Lobgesang de Mendelssohn (Franz-Paul Decker, 2003), Simfonia núm. 9 de Beethoven (E. Martínez-Izquierdo, 2004) i Passió segons sant Mateu de Bach (Berliner Bach Akademie de Berlín amb la Filharmònica de Berlín, 2006). El 2007 participà al cicle Corals a l’Auditori de Barcelona i al Festival (A)phònica de Banyoles i estrenà El cant de les estrelles d’Enric Granados. El 2008 tornà a Berlín amb la Gran Missa de Mozart a la Konzerthaus. Ha ofert concerts en solitari i amb formacions com Lieder Càmera, Cor Sant Esteve de Vila-seca, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orfeó Català, Coral Càrmina, Cor Madrigal i Cor de la Berliner Bach Akademie,. Des de la seva creació el cor fou dirigit pel mestre Manuel Valdivieso, assistit per Antoni Pujol. També l’han dirigit Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Casas, Mireia Barrera, Edmon Colomer, Jordi Mora, Salvador Mas, Franz-Paul Decker i Heribert Breuer. A partir de la temporada 2002-03, n’és el director Xavier Puig Ortiz. El cor participa activament en la programació de l’Auditori Enric Granados com a cor titular.) El curs 2009-10 va col·laborar amb la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid (Gloria de Poulenc a Madrid i Lleida), i una gira per Catalunya i les Illes amb “Ressons de l’Al-Andalus”, i Grec 2010 a Barcelona. El 2012 va participar en els fesstivals d’estiu de St. Pere de Casserres, St. Fruitós de Bages i Cadaquès. El 2018 presenta al Festival dels Pirineus un projecte de recuperació de les cançons populars dels Pirineus, encarregant el seu arranjament a músics del nostre país (Xavier Pastrana, Josep M. Guix, Bernat Vivancos, Bernat Giribet, Xavier Sans…) El 2003 enregistrà el primer CD (Ars Harmonica) amb música religiosa per a cor i orgue de Frederic Mompou i Manuel Blancafort. I el 2005 el segon, amb harmonitzacions per a cor i piano de cançons populars de Ponent. El mateix any sortí el tercer CD (Ars Harmonica) editat per la FCEC amb obres dels Premis Catalunya de Composició Coral.

Xavier Puig i Ortiz,

Director Nascut el 1973 a Cervera (Lleida), comença els seus estudis musicals amb el piano i el violí al Conservatori Municipal d’aquesta ciutat, per ampliar-los amb la composició al Conservatori Professional de Badalona amb M.A.Hurtado, M.Roger, B.Casablancas i J.Soler. Paral·lelament s’inicia en la direcció coral amb Josep Prats, Johan Duijck, Laszlo Heltay, Jordi Casas i Pierre Cao, i posteriorment amplia la formació orquestral amb el mestre Salvador Mas a Barcelona i amb Leopold Hager a la Universitat de Viena. Ha estat director assistent de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España) i de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya). Ha estat director convidat per nombroses orquestres del país, i actualment és director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, de l’Orquestra de Girona, del Cor de Cambra de l’Auditori “Enric Granados” de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. És professor d’orquestra i direcció a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Ha estat director convidat en nombroses orquestres de joves, i actualment dirigeix el Curs de Direcció de l’Orquestra de Terrassa. Ha enregistrat obra d’autors catalans i diversos programes divulgatius per a TV3. Fou director artístic de les 6 primeres edicions del Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana.

Laia Puig (2020) Nascuda a Cervera, inicia els seus estudis al Conservatori de Cervera sota el mestratge de Marçal Cervera, Sergi Boadella, Richard Talkowsky i Cristian Florea. Posteriorment estudia a les Universitats de Graz, Basel i Berlin amb Rudolf Leopold, Reinhard Latzko i Martin Löhr. Ha rebut consells de Bernard Greenhouse, Maria Kliegel, Maria de Macedo, Lluís Claret, Christophe Coin, Philipe Mueller, Asier Polo, entre d’altres. El 2012 finalitza el Màster de Gestió Cultural a la UOC. Laia Puig s’ha presentat com a solista amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra de Cambra del Garraf al Festival Internacional Pau Casals, Camerata XXI, Orquestra Simfònica Julià Carbonell, Orquesta Andrés Segovia, Orquesta Vigo 430, Camerata Musica Wien i ha ofert recitals en festivals com Berliner Cellisten 2008 i a tot el territori espanyol. L’estiu de 2012 va fer l’estrena mundial de l’obra inèdita “Concerto Libero” de Xavier Montsalvatge en el marc del Festival Castell de Peralada. Col·labora regularment amb l’Orquestra de Cadaqués, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Da Camera, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, entre d’altres. La temporada 2008/09 fou contractada per l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León per ocupar la plaça d’assistent de solista. Laia Puig ha estat guardonada en nombroses ocasions en els concursos Germans Claret, Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, Concurs Internacional de Llanes i Primer Palau de Barcelona. Les seves gravacions en directe per Catalunya Música han estat retransmeses per la Unió Europea de Radiodifusió. Actualment compagina la interpretació amb la docència al Conservatorio Superior de Música de Aragón. És membre del quartet de violoncels Les Mademoicelli. Ha estat directora artística de la Camerata432 del 2009 al 2016.

Manel Barceló Nascut el 19 de gener de 1953 a Barcelona, a la barriada del Poble Sec. L’any 1978, funda junt amb en Pep Bou el grup Pa de Ral dedicat a teatre infantil. El 1979 s’incorpora a la companyia Els Joglars amb l’espectacle “l’Odissea”. En tots aquests anys ha exercit com actor, director, autor dramàtic, guionista de programes de televisió i d’historieta. Com autor ho és de sis espectacles tots ells estrenats. Quatre i repicó, All talking, all singing, all dancing, all Gershwin • La gorgona sentimental • Cabaret per la guerra de Bòsnia • Un astronauta udola la lluna • Els Contes del sr. Nil. TEATRE. -Justícia de Guillem Clua (2020) Direcció: Josep Maria Mestres. -Temps salvatge de Josep Maria Miró (2018) Direcció: Xavier Albertí. -Les noces de Figaro/Las bodas de Figaro de Caron de Beaumarchais (2016/2017) Direcció: Lluís Homar. El coratge de matar de Lars Norén. (2016) Direcció: Magda Puyo. -El professor Bernhardi d’Arthur Schnitzler (2016) Direcció: Xavier Albertí. -Blau de Ferran Joanmiquel (2015) Direcció: Jordi Prat i Coll. -Vilafranca, un dinar de Festa Major de Jordi Casanovas (2015) Direcció: Jordi Casanovas -Per un sí, per un no de Natalie Sarraute (2014) Direcció: Ramon Simó -Bartolomé encadenado de José Sanchís Sinisterra (2014) Direcció: Antonio Simón -Flames a La Fosca Textos de Salvador Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel (2013) Direcció: Teresa Vilardell -Els baixos fons (2012) de Màxim Gorki. Direcció: Carme Portaceli -Els dolents (Shakespeare’s Villains) (2011) one–man-show de Steven Berkoff. Direcció: Ramon Simó -Julieta y Romeo (2011) deW. Shakespeare Direcció: Marc Martínez -L’auca del sr. Esteve (2010) de Santiago Rusiñol. Adaptació de Carme Portaceli i Pablo Ley. Direcció: Carme Portaceli TELEVISIÓ. -Com si fos ahir (2017) Sèrie diària per a TV3. Realizació: Sònia Sánchez, Aina Ivern, Dani Ventura i Esteve Rovira. -Sé quién eres (2017) Sèrie per a Telecinco. Director: Pau Freixas -Merlí (2016) Temporades 2 i 3. Sèrie per a TV3. Director: Eduard Cortès -Cites Sèrie per a TV3. Directors: Pau Freixes i Patricia Font -Alatriste (2014) Sèrie per a Telecinco. Realitzadors: Enrique Urbizu, Salvador Calvo, Luís Oliveros… – Gran Nord. Sèrie per a TV3. Temporades 2012-2013 Realitzadors: Jesús Font i Maria Almagro -Alakrana (2011) Realitzador: Salvador Calvo -Gavilanes. Sèrie per Antena 3. Diversos realitzadors -23 F. El día más difícil del Rey. Realització: Sílvia Quer -Serrallonga (2007). Realització: Esteve Rovira -El pallasso i el Fhürer (2007) Realització: Eduard Cortés -El cor de la ciutat (2005-2006) Telenovel.la. Diversos realitzadors -Els contes del Sr. Nil (2004) per al programa Què Non?. A la Xarxa de Televisions Locals. Realització: Amparo Solís -Carta Mortal (2003) Realització: Eduard Cortés – Sara, (2003). Realització: Sílvia Quer -Mònica. (2003) Realització: Eduard Cortés -Des del balcó, (2.001). Realitzador: Jesús Garay. -Carles, princep de Viana. Realització: Sílvia Quer. -Laberint d’ombres (1999) -Sitges (1997) Realitzador: Eduard Cortés. -Quico (1993) Realitzador: Eduard Cortés -QUI? (1990) Sèrie dramàtica realitzada en directe. Director: Pere Planella. Realitzador: Jordi Roure. -Aquelarre (1987) de la sèrie Crònica negra. Realitzador: Ricard Reguant CINEMA. -Los del tunel (2016) Director: Pepón Montero -Nocturno (2014) Cortometraje. Realitzadora: María Almagro -Linko (2008-2014) Director: David Valero -Forasters (2008) Director: Ventura Pons. – Vicky, Cristina, Barcelona (2007) Director: Woody Allen – El coronel Macià (2007) Director: Joseph Maria Forn – Salvador (2006) Director. Manuel Huerga -Des del balcó (2.000) Director: Jesús Garay -La quinta del porro (1980) Director: Francesc Bellmunt PREMIS. El 2008 Premi Butaca al millor actor de repartiment per Què va passar quan la Nora va deixar el seu home El 2003, Premi Honra do Festival de Almada (Lisboa) per Shylock. Premi Ciutat de Barcelona a les Arts Escèniques de l’any 2.000 “…per la seva magnífica interpretació a l’obra Shylock de Gareth Armstrong dirigit per Luca Valentino”. Ha rebut en dues ocasions el premi “Aplaudiments Sebastià Gasch” que concedeix el FAD, el 1981 per Quatre i repicó i el 1996 per Cabaret per la guerra de Bòsnia. PEDAGOGIA. Professor de teatre durant tres anys (1984-1987) a l’Aula de Cultura de Sant Josep de l’Hospitalet de Llobregat. Ha impartit cursos a Caracas, Managua, al Teatro Municipal San Martín de Buenos Aires i a Montevideo i el 2016 per a Caixaescena, ha impartit el taller per a docents de secundària “A la pell dels personatges de Shakespeare”. GUIONISTA Escriu guions d’historieta per la dibuixant Mariel a las sèries Mamen, Páginas infernales, de la revista El Jueves, Night & Day, Quel.lo per El Periódico de Catalunya, i Federica per La Vanguardia. Ha escrit guions de ràdio: Remei de dia, Remei d’estiu i per la televisió a la Revista de l’espectacle i al programa de música popular Rodasons

Durada esdeveniment IN MEMORIAM. COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOS 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment IN MEMORIAM. COR DE CAMBRA DE L’AUDITORI ENRIC GRANADOSUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 12 €
Amic/ga de LaTemporada: 10 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This