JOSHUA BELL & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

JOSHUA BELL & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA

Diumenge, 19 de març de 2023 - 19:00 h

EL CONCERT PER A VIOLÍ DE MENDELSSOHN

Franz Schubert Filharmonia
Joshua Bell, violí i director

BELLESA I VIRTUOSISME

Joshua Bell és un dels artistes més estimats i reconeguts del món. Tenim la sort de convidar-lo a la nostra orquestra i ho fem en la seva doble vessant de violinista i director. Joshua Bell ha enlluernat audiències de tot el món amb el seu violí i des de l’any 2011 ho fa també com a director musical de la prestigiosa Academy of Saint Martin in the Fields de Londres. Una ocasió única per a gaudir de tot l’art d’aquest gran artista.

NOTES AL PROGRAMA

“L’apoteosi de la dansa”. Amb aquestes paraules Wagner va definir la Setena de Beethoven, la simfonia més alegre i optimista de les nou que va compondre. Després de l’estrena, però, no tothom va quedar satisfet: les innovacions i les propostes musicals agosarades que Beethoven hi va incloure van fer que un crític digués: “Aquest home ara ja està a punt perquè el tanquin en un centre de salut!”.
I un altre: “Quina desagradable excentricitat! És una burla, una estafa!”. El temps va anar posant les coses al seu lloc i avui ningú no dubta que la Setena és una de les joies indiscutibles del patrimoni musical de la humanitat.
Totes les obres que va escriure Mendelssohn respiren vitalitat i energia positiva. El seu Concert per a violí és un dels indispensables en el pòker del repertori romàntic, juntament amb el de Beethoven, el de Brahms i el de Txaikovsky. Una obra preciosa i espectacular que dona entrada al solista des del primer compàs. Joshua Bell —un dels violinistes més reconeguts del món— l’ha interpretat arreu i ara ho fa al capdavant de la nostra orquestra per mostrar-nos la bellesa d’aquesta partitura, i també el virtuosisme que exigeix.

Programa

Obertura Coriolà, op. 62                               L. van Beethoven
Concert per a  violí i orquestra, op. 64        F. Mendelssohn
Simfonia  nº 7, op. 92                                     L. van Beethoven

Joshua Bell youtube

 

Activitat paral·lela : Conferència   Dijous, 16 de març, 19h, Sala 2 de l’Auditori
“Concert per a violí de Mendelssohn: l’últim concert d’un geni del Romanticisme” a càrrec de Jordi Armengol. Conferència del cicle “Parlem de Música. Una eina per anar de concert”

Entrada Lliure

Durada esdeveniment JOSHUA BELL & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA 120Durada:
120
Ubicació esdeveniment JOSHUA BELL & FRANZ SCHUBERT FILHARMONIAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30€
Amic/ga de LaTemporada: 27€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This