LA NOSTRA MÚSICA. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA

LA NOSTRA MÚSICA. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA

Diumenge, 24 d'abril de 2022 - 19:00 h

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida
Gloria Isabel Ramos, directora

L’OJC, compromesa amb la música i els músics del país, us proposa conèixer la música orquestral de dos compositors catalans emblemàtics dels quals enguany en celebrem el seu aniversari, Manuel Oltra i Manuel Blancafort, dos compositors amb perfils ben diferents però amb la exquisida sensibilitat en la seva música com a nexe d’unió. Aquests dos compositors aniran acompanyats de l’obra estrena d’un nou talent emergent lleidatà instal·lat als Estats Units, Jordi Nus. Tota una aposta per la nostra música.

 

Programa

Dansa Macabra -encàrrec-                                          J.Nus
Cançó d’Isabel, Pastorella, Serenata a l’Infant           M.Blancafort
Variacions sobre un tema popular català                  J.Homs
Doble 5 Suite                                                                 M. Oltra
Divertimento 2002                                                        J. Cervelló

 

Més informació:

Gloria Isabel Ramos Triano, directora

La primera dona en arribar el lloc de Directora titular d’una orquestra a Espanya, al capdavant de l’Orquestra de Córdoba, 2001-2004 -amb gran èxit de crítica i públic- funció que ha exercit, a més, al capdavant d’altres formacions a Suïssa.

Guanyadora de diversos premis de direcció d’orquestra, com el Primer Premi del Concurs de Cadaqués, sent l’única dona en ser premiada en aquest concurs, quedant desert el segon premi, a més del Premi de Direcció d’Òpera en el Concurs Internacional de Besançon, Premi de l’Orquestra en el Concurs Internacional de Brasov, i Primer Premi en el Concurs Nacional de Granada.

Com a directora convidada, ha dirigit concerts amb orquestres com la London Symphony Orchestra, la English Chamber Orchestra, Orquestra de Cambra de Viena, Orquestra Simfònica Schlesswig-Holstein, Orquestra Holbenkian, Orquestra Filarmònica de Thuringen, Orquestra de la Ràdio de Leipzig, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica de Bilbao, Luzerner Symphonie Orchester, Orquestra de Cambra de Zürich, Musikkollegium Winterthur, Orquestra de la ciutat de Mèxic, etc., dirigint en ocasions les seves pròpies obres, amb formacions com la Orquestra de la RTVE, l’Ensemble de la Orquestra de la Comunitat de Madrid, o la Real Orquestra Simfònica de Sevilla.

Se li ha confiat la direcció d’obres de gran complexitat, de compositors com H. W. Henze, P. Boulez, José María Sánchez-Verdú, R. Gerhard, Schönberg, etc., així com innumerables estrenes d’obres contemporànies.

Entre altres premis figuren el “Ojo Crítico” de RNE, i “Mujer Canaria” de l’Orfeón La Paz de La Laguna.

Actualment és Directora Titular i Artística de l’orquestra de cambra suïssa WELTSAITEN SINFONIETTA, de la que és fundadora.

Intensa Activitat compositiva en els anys recents. Propera estrena el 2022 de la seva obra Simfònica “amazon” per l’Orquestra Simfònica de Pittsburgh, als Estats Units.

 

 

Durada esdeveniment LA NOSTRA MÚSICA. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment LA NOSTRA MÚSICA. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 15€
Amic/ga de LaTemporada: 12 €
Amics OJC 10€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This