L’HUMOR DE LEROY ANDERSON. BANDA MUNICIPAL DE LLEDA

L’HUMOR DE LEROY ANDERSON. BANDA MUNICIPAL DE LLEDA

Dijous, 18 de març de 2021 - 09:30 h
18 de març, 11:45h             

CURS 2020-2021
Primària : 3r

Dia: 18 de març                                                                                
Horari: 9:30 h, 11:45 h                                                                       
Nom de l’audició: L’humor de Leroy Anderson                            
Producció: Banda Municipal de Lleida

L’humor és el resultat de presentar les coses des del seu costat ridícul, sorprenent i còmic que ens fan riure per l’absurd, la ironia o els malentesos de la situació. La música , malgrat ser més abstracta que altres llenguatges, també és capaç de fer-nos riure quan el compositor combina amb saviesa còmica, irònica o satírica els elements que li són propis:
melodia, ritme, harmonia, timbre, dinàmiques, textures, etc. La prova d’això la trobem en títols d’obres musicals tan explícites com: humorescas, scherzos, capriccios, divertimenti, burlescas, bagatelas, etc. Hi ha música que fa acudits que no tenen res a veure amb la música. Més aviat són imitacions d’altres coses, com per exemple, el vals del gat de Leroy Anderson. Aquí, el compositor imita el miolar d’un gat i la pallassada rau en el fet que li fa ballar el vals. Així doncs, ens imaginem un gat fent una cosa que, a la realitat, mai li veurem fer: ballar un vals i sortir corrent en acabar perquè el persegueixen uns gossos (això sí que és real). Tot plegat és còmic, inesperat i sorprenent. La musica, aquí, ens descriu una situació i imita sons que són propis,en aquest cas, d’un felí, el gat.
El mateix compositor, però, en la seva peça Sandpaper ballet (Ballet del paper de vidre) aconsegueix fer-nos riure i mostrar el seu sentit de l’humor amb el timbre que utilitza: un paper de vidre que serveix per polir superfícies i al qual fa funcionar com un instrument. Mai haguéssim pensat que un humil paper de vidre podria fer d’instrument! Aquí rau la gràcia d’aquesta petita peça. Leroy Anderson continua fent-nos sentir bé i de bon humor amb totes les seves altres petites obres musicals del concert, La màquina d’escriure, el rellotge sincopat, etc.

+ informació: Regidoria d’Educació. Ajuntament de Lleida
Inscripcions a partir del  17 de novembre
Clicleu en aquest enllaç i trobareu tota la informació

Durada esdeveniment L’HUMOR DE LEROY ANDERSON. BANDA MUNICIPAL DE LLEDA 50'Durada:
50'
Ubicació esdeveniment L’HUMOR DE LEROY ANDERSON. BANDA MUNICIPAL DE LLEDAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada:
Amic/ga de LaTemporada:
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
Categories

Pin It on Pinterest

Share This