L’OJC AMB VERA MARTÍNEZ MEHNER. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA

L’OJC AMB VERA MARTÍNEZ MEHNER. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA

Diumenge, 21 de febrer de 2021 - 19:00 h

L’OJC amb Vera Martínez Mehner
L’OJC interpreta la Serenata de Txaikovski amb Vera Martínez Mehner
Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida
Vera Martínez Mehner, concertino-directora

La màgia del romanticisme ens acompanyarà en aquesta vetllada musical. De la mà de la gran violinista Vera Martínez Mehner, membre del Quartet Casals, podrem gaudir de dues de les obres més emblemàtiques de la literatura per a instruments de corda del període romàntic.
Escoltarem, en un mateix concert, la Serenata de Txaikovski i la Serenata d’Elgar, dues obres apassionades i carregades de sentiments molt addients per a uns moments en que necessitem, més que mai, sentir la passió i la intensitat humana.

Programa:

Serenata per a cordes en Mi menor, Op.20           E. Elgar
Allegro piacevole
Larghetto
Allegretto

Serenata per a cordes en Do Major, Op.48          P. I. Txaikovski
Pezzo in forma di sonatina: Andante non troppo – Allegro moderato
Valse: Moderato – Tempo di valse
Élégie: Larghetto elegiaco
Finale: Andante – Allegro con spirito

Més informació:

Vera Martínez Mehner Concertino

Va néixer a Madrid i va estudiar a la “Escuela Superior de Música Reina Sofía” amb els professors Serguei Fatkouline i Zakhar Bron, amb qui va acabar els seus estudis superiors a la Hochschule für Musik de Colònia. Al mateix temps va aconseguir el títol de postgrau a Alemania ja com a membre del Quartet Casals amb el Cuarteto Alban Berg. Ha guanyat importants premis com el primer premi i premi especial a la millor interpretació clàssica del Concurs Internacional Kloster Schöntal (1995) i el segon premi al Concurs Internacional de violí “Henry Wieniawsky” a Polònia (1997). Com a membre del Quartet Casals ha guanyat dos primers premis en els concursos internacionals de Londres (2000) i Hamburg (2002) i el “Premio Nacional de Música” (2006). Com a solista ha actuat amb diverses orquestres, com l´Orquestra Simfònica de Santo Domingo, l’Orquestra de Cambra de la “Escuela Superior de Música Reina Sofía”, l’Orquestra Simfònica de Palma de Mallorca, l’Orquestra de cambra “Andrés Segovia” i l’Orquestra de cambra Reina Sofia, amb directors com James Judd, Victor Pablo, Antoni Ros Marbà, Zubin Mehta i Yehudi Menuhin. Ha fet col·laboracions amb la “Deutsche Kammerphilarmonie Bremen” i ha tocat en concerts de música de cambra amb Gèrard Caussé, Harald Schoneweg, Marta Gulyàs i Claudio Martínez Mehner. Amb el seu germá, Claudio, fa recitals de violí-piano i com a membre del grup Funktion fa regularment concerts de música contemporania. Des dels seus 18 anys, és membre fundadora del Quartet Casals, amb el qual ha fet concerts a les millors sales d’Europa, Nord Amèrica, Amèrica llatina i Japó. Amb el quartet ha fet una desena de gravacions per al segell Harmonia Mundi. En l’actualitat, Vera Martínez Mehner és professora de violí i música de cambra a l´Escola Superior de Música de Catalunya, i també és convidada a fer classes magistrals a Europa i els Estats Units.

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, promoguda per la Fundació Julià Carbonell, va néixer l’any 2002 amb l’impuls de la Diputació de Lleida com a eina cultural al servei de tot el territori i amb un objectiu ben clar: facilitar l’accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans sense excepció. La Paeria de Lleida, conscient de la importància i significació que representa l’Orquestra, se suma també posteriorment com a entitat que participa i dóna suport a l’OJC.

Així doncs l’Orquestra, sense deixar mai de banda un gran rigor i exigència artística, s’ha desplaçat des dels seus inicis de manera habitual per tots els indrets del territori amb la finalitat d’acostar la seva programació de concerts a tothom de manera continuada. Escoles, hospitals, casals de gent gran i presons, per citar alguns exemples, han estat també destinataris de les seves activitats, tot trencant barreres i limitacions en el camí de fer de la música un dret accessible a tota la ciutadania.

A part d’aquest fort compromís i vocació social l’OJC també s’ha implicat constantment en tota mena de projectes que impulsen i incentiven la creació musical actual i la recerca musicològica, treballant alhora sota la batuta de nombrosos directors convidats de casa nostra i estrangers així com també amb destacats solistes.

L’esforç i la il·lusió dels professionals que integren l’Orquestra lligat al suport del món polític, empresarial, cultural, així com també del seu públic han fet de l’Orquestra una realitat consolidada i destacada dins del panorama musical català actual. L’OJC, a més de seguir un dels seus objectius fundacionals realitzant innombrables concerts en moltes poblacions, actua de manera habitual a sales tan emblemàtiques com el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu o l’Auditori de Barcelona.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC és l’orquestra titular de l’Auditori Enric Granados i del Teatre de la Llotja de Lleida. Així mateix té una programació estable a l’Auditori AXA- Illa Diagonal de Barcelona. Avui, gràcies a l’esforç de molts, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida és una realitat viva i activa que ha assolit èxits notables i sòlids tot fent-se un lloc rellevant dins de la vida musical del nostre país. Alfons Reverté Casas n´és el seu director titular i artístic.

Durada esdeveniment L’OJC AMB VERA MARTÍNEZ MEHNER. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment L’OJC AMB VERA MARTÍNEZ MEHNER. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 13 €
Amic/ga de LaTemporada: 11 €
Amics OJC: 7 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This