L’OJC amb la música del nostre temps.  Pulcinella, un piano i les percussions… protagonistes

L’OJC amb la música del nostre temps. Pulcinella, un piano i les percussions… protagonistes

Diumenge, 8 de gener de 2017 - 19:00 - 21:00 h

L’OJC amb la música del nostre temps
Pulcinella, un piano i les percussions… protagonistes
Ramon Andreu, piano
Dani Ishanda i Paco Ruiz, percussions
Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida
Alfons Reverté, director
Comencem l’any del nostre aniversari amb un interessantíssim programa on podreu gaudir d’una música preciosa i actual, farcida de ritme i de colors.
Un clàssic del segle XX, Igor Stravinski, amb la Suite del seu meravellós ballet Pulcinella, acompanyarà a dos compositors catalans del nostre temps. D’una banda, el lleidatà Ramón Andreu, qui estrenarà amb nosaltres, fent alhora de pianista solista, el seu Mouvement 2 per a piano i orquestra i d’altra banda ens acompanyarà  Oriol Cruixent, instal·lat a Brussel·les i autor de l’espectacular obra per a percussions Trinoctium, una obra que està donant la volta al món. Un concert espectacular!

PROGRAMA

Pulcinella-Suite
Ígor Stravinksi
Mouvement 2, per a piano i orquestra (Obra estrena) Ramon Andreu
Trinoctium, per a percussions i orquestra Oriol Cruixent

 

Més informació:

Ramon Andreu, piano Ramon Andreu, compositor i pianista Nascut a Tàrrega, segueix estudis musicals de piano amb Jordi Benseny a Lleida i amb Margarida Serrat a Barcelona, i composició i orquestració amb Salvador Pueyo, obtenint els títols de professor superior de piano, de solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament, i d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació. Becat per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, estudia composició a París amb Michel Merlet, i orquestració amb Janos Komives, i direcció d’orquestra amb Janos Komives i Dominique Rouits, així com anàlisi de música antiga i música del segle XX amb Jean-Dominique Pasquet, obtenint els diplomes superiors de composició i d’orquestració a l’Ecole Normale de Musique. Classes magistrals de piano amb Edith Fischer, Monique Deschausées, Josep Colom, Antoni Besses, Frédéric Gevers i András Kemenes. Concerts a l’estat, França i Japó (Auditori Enric Granados, Ateneu Barcelonès, Instituto Cervantes de Madrid, Diputació de Cadis, Sala Cortot de París, Tokyo Oji Hall…). Ha actuat amb l’Orquestra Enric Granados, Orquestra Eduard Toldrà, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de la Noguera, Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Jove Orquestra de Ponent, així com en diferents formacions de cambra i com a solista. Les seves obres han estat estrenades i interpretades a Catalunya, França, Alemanya i Japó per diferents formacions com el Quartet Prysma, Sul Tasto Sextet, Quartet Teixidor, Quartet Aguinaga, Orquestra de Cambra de la Noguera, així com diferents solistes. D’entre el seu catàleg destaquen Tema i Variacions (1997), estrenat el mateix any a Brive-la-Gaillarde (França); Mouvement I (1997), estrenada en versió per a dos pianos a París el 1998; Quatuor (1998), estrenada el 2003 a Barcelona; Cançó de Bressol (2001), estrenada en versió orquestral el 2010 a Toulouse; les cantates El Flautista d’Hamelin (2006) i La nit del set (2011), estrenades el mateix any a Lleida; Introducció, fuga i postludi (2015), estrenada a Cervera el 2016, etc. Darrerament treballa en la composició i enregistrament de les cançons per al nou CD del cantautor Xavier Ribalta. Accèssit en el 9è Concurs de Joves Compositors i Primer Premi del XXI Concurs de Composició de Joventuts Musicals de Barcelona. Exdirector del curs d’estiu de Tàrrega i exprofessor de l’Acadèmia Partita de París, actualment és professor d’harmonia, contrapunt, anàlisi i fonaments de composició al Conservatori Professional de Música de Lleida.

Daniel Ishanda, percussió Daniel Ishanda Moles neix a Lleida el 1991, dins una família de músics. Es diploma en “Grau elemental” i “Grau professional” amb el professor Esteve Espinosa al Conservatori Municipal de Música de Lleida i, posteriorment, en “Interpretació de la música clàssica y contemporània” en l’especialitat de “Percussió” per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC, Barcelona) amb els professors: Lorenzo Ferrándiz, Gratiniano Murcia i Miquel A. Bernat. Actualment està finalitzant un Màster en estudis avançats en Interpretació: especialitat percussió a la mateixa (ESMUC). Col·labora regularment amb orquestres com: Orquestra Simfònica del Palau de les Arts Reina Sofía (València), Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, (OBC), Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Ha format part d’orquestres joves com: Schlewish Holstein Festival Orchestra (SHMFO), Internationale Jungen Orchesterakademie (IJOA), Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC), Orquestra de Joves de la Regió de Múrcia (OJRM), Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), a la qual obtingué el primer lloc en les últimes audicions d’aquesta i n’és el primer percussionista de la borsa actual. Ha treballat amb directors de talla de: Alfonso Casado, Gustavo Gimeno, Pablo González, Michal Nesterowicz, Antoni Wit, Clemens Schuldt, Ramón Tebar, Kazushi Ono, Xian Zhang, George Pehlivanian, Manel Valdivieso, Xavier Puig, Salvador Brotons, Antoni Ros Marbà, Miguel Ángel Gomez Martínez, Jose Luís Estellés, Karl Anton Rickenbacher, Lutz Köhler, Valery Ovsyamikov, Jordi Mora, Alfons Reverté, Rubén Gimeno, George Ellie Octors, Josep Pons, entre d’altres. En el camp de la docència ha estat professor de percussió i bateria  a escoles de música com: L’Intèrpret, l’escola de música del “Sícoris”, l’escola de música “Orfeó Gracienc”. També ha estat Professor de la secció de percussions de l’ Orquestra Simfònica Infantil i Juvenil de Mèxic (OSIM) en l’encontre/gira del XVè aniversari (juliol – agost 2016, Mèxic). També ha treballat com a bateria en diversos enregistraments d’estudi com a bateria de sessió, i és el bateria de la coneguda banda de rock “FOO”, la qual té 4 publicacions enregistrades als estudis “El Tostadero” (Barcelona), entre elles: “ELENIN” i “PARALLEL LIVES”, i actualment estan preparant la seva pròxima gira internacional per presentar la seva última publicació. Actualment està becat per la JONDE – Fundación BBVA..

 

Paco RuizJuan Francisco Ruiz, percussió Comença els estudis de percussió al Conservatori de Saragossa amb els professors Francisco Badia i Manel Ramada.

Ha format part de l’Orquestra Simfònica de Galícia al 1996 i ha col·laborat amb l’Orquestra de Cadaqués, l’Orquestra Simfònica d’Euskadi, l’Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l’Orquestra Simfònica de Navarra, l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

En l’àmbit de la docència ha sigut professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (2004-06), Conservatori de Lleida (2006) i Conservatori Miguel Fleta de Monzón (2008-12).

Ha impartit diversos cursos i masterclass al Conservatori d’Errenteria (Guipúscoa), Conservatori de Lleida, Curs per a Joves Músics de la Villa de Magallón (Zaragoza).Actualment és percussionista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (des del 1997) i professor de percussió al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

 Alfons Reverte 

Alfons Reverté Casas Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits por George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose. Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson. En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. Així mateix, és professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col.legi de Metges de Barcelona. Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així como també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en que fue nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, auspiciada por la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya. Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica, el passat estiu fou novament convidat per dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment l’Orquestra del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya) així com la de la Ràdio de Sòfia (Bulgària). Entre les seves properes invitacions destaquen novament Argentina, Polònia i per primer cop Suècia. Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar como a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en que dirigí Il Trovatore de G.Verdi. Més informació a www.areverte.com.

Durada esdeveniment L’OJC amb la música del nostre temps.  Pulcinella, un piano i les percussions… protagonistes 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment L’OJC amb la música del nostre temps.  Pulcinella, un piano i les percussions… protagonistesUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 12 €
Amic/ga de LaTemporada: 10 €
Amics OJC: 6 €. Cal presentar el carnet a taquilla per beneficiar-se del descompte. Descompte vàlid per al títular del carnet
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
logo OJC
Categories

Pin It on Pinterest

Share This