MIDORI & OCM. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

MIDORI & OCM. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE

Diumenge, 25 d'abril de 2021 - 20:00 h

MIDORI & OCM
Midori, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Al llarg la història de la música, molts dels concerts per a instruments solistes han estat escrits pensant en algun virtuós del moment. Aquest és el cas del Concert per a violí de Johannes Brahms, estrenat al 1879. Una obra escrita per al seu amic i violinista Joseph Joachim a qui va demanar consell, i que conté molts passatges amb grans dificultats tècniques. Un altre gran violinista, Pablo Sarasate, va anomenar aquesta obra com ‘el concert contra el violí’.
A principis del segle XX, l’empresari Serguei Diàguilev encarrega a un jove compositor rus la música per a un ballet que revolucionaria la història de la música. La Consagració de la Primavera es va estrenar a París al 1913 amb molta polèmica. Va ser un escàndol i en aquell moment va trastocar al públic, tant per la part musical com per la part escènica.
Però, què té aquesta música que la fa tan especial, tan diferent al que s’havia fet fins aquell moment? Doncs s’amplia el registre amb instruments aguts com el flautí i greus com el contrafagot, l’harmonia explora moltes possibilitats sonores amb dissonàncies o politonalitat, i ens trobem envoltats de ritmes inusuals que canvien constantment, portant-nos d’un lloc a un altre i creant interrupcions inesperades.
Aquesta obra, on Stravinsky juga amb la paleta de colors d’una gran orquestra, ens narra el ritual d’una tribu pagana que acaba amb el sacrifici d’una jove ballant fins a la mort.

Concert per a violí i orquestra, op. 77                                  J. Brahms
La Consagració de la Primavera                                          I. Stravinsky

+info: orquestracameramusicae.com/

Durada esdeveniment MIDORI & OCM. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE 80'Durada:
80'
Ubicació esdeveniment MIDORI & OCM. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAEUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30 €
Reduïda: 25 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This