MIDORI & OCM. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE. EL CONCERT DE BRAHMS + ROMEU I JULIETA DE TXAIKOVSKI

MIDORI & OCM. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE. EL CONCERT DE BRAHMS + ROMEU I JULIETA DE TXAIKOVSKI

Diumenge, 25 d'abril de 2021 - 19:00 h

MIDORI & OCM
EL CONCERT DE BRAHMS + ROMEU I JULIETA DE TXAIKOVSKI
Midori, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

UN CONCERT PER A UN VIRTUÓS

Al llarg de la història de la música, molts dels concerts per a instruments solistes han estat escrits pensant en algun virtuós del moment. Aquest és el cas del Concert per a violí de Johannes Brahms, estrenat al 1879. Una obra escrita per al seu amic i violinista Joseph Joachim a qui va demanar consell, i que conté molts passatges amb grans dificultats tècniques. Un altre gran violinista, Pablo Sarasate, va anomenar aquesta obra com ‘el concert contra el violí’.

Un any després, un altre autor més jove, Piotr Ilitx Txaikovski, va finalitzar la tercera i darrera versió de l’Obertura-Fantasia de Romeu i Julieta. Bellini, Berlioz, Gounod o Prokofiev són alguns dels compositors que al llarg de la història han escrit música basant-se en el conegut text de Shakespeare.

La idea inicial de posar música als amants de Verona va ser del líder del “Grup dels cinc”. Mili Balàkirev va escriure una carta a Txaikovski l’any 1869 no només suggerint la composició d’una obertura sobre la història de Romeu i Julieta sinó també incloent exemples musicals i possibles tonalitats ideals. En aquell moment, el jove i insegur Piotr Ilitx va acceptar els consells del seu mentor i fins i tot li va enviar la partitura finalitzada per a rebre els seus comentaris. L’estrena d’aquesta primera versió es va produir al 1870.

Deu anys més tard, un Txaikovski madur i segur en el seu estil musical, va canviar la introducció i va modificar l’estructura de l’obra fins aconseguir la versió que podrem escoltar.

Concert per a violí i orquestra, op. 77                                             BRAHMS
Romeu i Julieta. Obertura-Fantasia, TH 42                                    P.I. TXAIKOVSKI

+info: orquestracameramusicae.com/

Durada esdeveniment MIDORI & OCM. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE. EL CONCERT DE BRAHMS + ROMEU I JULIETA DE TXAIKOVSKI 80'Durada:
80'
Ubicació esdeveniment MIDORI & OCM. ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERA MUSICAE. EL CONCERT DE BRAHMS + ROMEU I JULIETA DE TXAIKOVSKIUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 30 €
Amic/ga de LaTemporada: 25 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This