ON EARLY MUSIC A/V SHOW.  FRANCESCO TRISTANO

ON EARLY MUSIC A/V SHOW. FRANCESCO TRISTANO

Dijous, 2 de març de 2023 - 20:00 h

Francesco Tristano, piano
Falcon Muse Creative, disseny artístic
Ruth Baches, concepte i direcció d’art
Breno Rotatori, vídeo
Sergi Prat, disseny de llums
François Baurin, so

L’aclamat pianista i compositor Francesco Tristano torna al seu primer amor, la música antiga, al seu darrer àlbum On Early Music. Un disc que inclou peces del Renaixement i del Barroc amb obres Girolamo Frescobaldi, Orlando Gibbons, John Bull i del mateix artista.

Inspirat per aquests grans compositors i els seus treballs perdurables, totes les peces incloses són tonalment i melòdicament complementàries, i mentre que algunes han estat reproduïdes fidelment, altres s’han reelaborat i reinterpretat. On Early Music, de fet, no és només un merescut i apropiat homenatge al repertori, les obres reben també un toc fresc i contemporani, gràcies a les habilitats de producció, el domini de l’estudi i el bon ull de Tristano per als detalls.

Aquest concert proposa un viatge al passat des del present: obres per a teclat dels segles XVI i XVII interpretades al piano i combinades amb noves composicions, amb tocs contemporanis, escrites pel mateix Francesco Tristano. Un xou que entrellaça la música clàssica, la música electrònica, la videocreació i el disseny d’il·luminació per crear un espectacle interdisciplinari que intensifica l’experiència musical.

“La vista d’un clarejar d’hora canvia la manera com es veu i se senten les coses. Hi ha alguna cosa a la llum i la transició dels colors. L’hora màgica és molt curta, però l’energia que es deslliga és única. Aquest moment és molt similar al que passa amb les partitures de la música antiga – en un moment específic, feia el final d’una peça, sembla que la partitura estigués embolicada per una seqüència harmònica que marca el final d’un desenvolupament complex, però acaba amb un final relaxant. És alhora un final i un nou començament. Per mi simbolitza els cicles de llum i els moments intrínsecs paral·lels a la música i la vida. La música antiga té un poder reparador, com un clarejar d’hora”.

Obres de Tristano, Frescobaldi, Gibbons i Pieterszoon Sweelinck

francescotristano.com

Francesco Tristano “Toccata”

 

Fotografia: Breno Rotatori

Durada esdeveniment ON EARLY MUSIC A/V SHOW.  FRANCESCO TRISTANO 100'Durada:
100'
Ubicació esdeveniment ON EARLY MUSIC A/V SHOW.  FRANCESCO TRISTANOUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 15€
Amic/ga de LaTemporada: 13,5€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
       
Categories

Pin It on Pinterest

Share This