PASSIÓ GITANA. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA

PASSIÓ GITANA. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA

Diumenge, 29 de maig de 2022 - 19:00 h

Cristina Casale, piano
Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida
Alfons Reverté, director

L’OJC, en aquest any d’aniversari i compromesa amb la tradició pianística lleidatana, estrena mundialment el Concierto Flamenco d’Abraham Espinosa, dedicat a Enric Granados. Serà en la versió de Cristina Casale, una destacadíssima pianista especialitzada en la seva música i que ens farà gaudir d’aquest virtuós concert. Juntament amb aquesta obra estrena podrem gaudir de dues obres emblemàtiques del gran Manuel de Falla: El Sombrero de Tres Picos i l’Amor Brujo.

 

Programa

El Amor Brujo. Dansa del foc                               M. de Falla
Concierto Flamenco per a piano i orquestra      A. Espinosa
-estrena-
El Sombrero de Tres Picos. Suites Núm 1 i 2      M. de Falla

OJC

Cristina Casale ens presenta “Passió Gitana”

Actuació Cristina Casale

Més informació:

Cristina Casale, piano

Guardonada recentment amb la Creu d’Or AEFE de Foment Europeu per al seva labor cultural i amb el Premi Internacional de la creativitat al piano, aquesta intèrpret està considerada una de les pianistes més internacionals del nostre país.

Casale destaca per la seva gran versatilitat d’estils, temperament i gran virtuosisme, que plasma al piano i també fora d’aquest amb els seus concerts comentats. Un caràcter mediterrani poc habitual en el món pianístic que l’ha fet triomfar a sales tan rellevants com el Weill Carnegie Hall de Nova York.

S’inicià al piano amb la seva mare als 4 anys, continuant la seva formació al Conservatori del Liceu de Barcelona, més tard amb mestres del Conservatori de Moscú (Irina Zaritzkaja i Ilze Graubin) i amb el pianista francès Emmanuel Ferrer-Laloë. Va rebre consell musical en diverses ocasions d’Alícia de Larrocha.

A part dels seus recitals a Europa, destaquen les seves gires a USA, Colòmbia i la Xina, oferint sobretot un repertori comentat de peces de compositors catalans per tal de donar la màxima difusió de la nostra cultura a l’estranger.

Actualment Cristina Casale està centrada en la difusió de «Duende», el seu projecte més personal. A Duende, Casale treballa el repertori del jove compositor català Abraham Espinosa, un repertori que renova la clàssica a cop de flamenc amb un nivell de composició equivalent als millors compositors estrangers que van fusionar la clàssica amb altres gèneres, com Gershwin amb el jazz o Piazzolla amb el tango.

Amb el repertori «Duende», Casale pren el rol a la guitarra flamenca i expressa al piano no només les complexitats rítmiques i intensitat del flamenc, sino també la sensació de «taconeo» i tota la seva força.

El compositor Abraham Espinosa dedica a Casale aquest concert per a piano i orquestra anomenant «Duende» que sonarà per primera vegada a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Durada esdeveniment PASSIÓ GITANA. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment PASSIÓ GITANA. ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 15€
Amic/ga de LaTemporada: 12 €
Amics OJC 10€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This