RICARD VIÑES. EL CONCERT IMAGINARI

RICARD VIÑES. EL CONCERT IMAGINARI

Dijous, 21 d'abril de 2022 - 20:00 h

DUET ACCENT   Marta Castelló i Enric Prió, pianistes

Aquest és el nostre homenatge a Ricard Viñes, figura fascinant i transcendental en el món cultural europeu de finals del segle XIX i el primer terç del XX. Fou un pianista de gran sensibilitat, tenia una memòria prodigiosa que li permetia posseir un amplíssim repertori, i en lloc de dedicar-se a fer una carrera convencional de pianista de prestigi, va centrar bona part dels seus esforços a donar a conèixer músiques de compositors novells o poc coneguts, que van trobar en ell un altaveu privilegiat a les sales de concert més importants.

Us oferim, doncs, un concert imaginari a quatre mans on hi convidem al seu “mestre” Claude Debussy, amb qui va aprendre directament moltes de les seves obres i en fou un dels seus intèrprets predilectes; a Francis Poulenc, alumne de piano en la seva joventut; als seus amics Manuel de Falla, Ernesto Halzer i Joaquín Rodrigo, a qui sempre estava disposat a ajudar quan vivia a París. Finalment, de Llatinoamèrica, on va residir uns anys incloem a Heitor Villalobos, i de Rússia, país en què hi tenia un especial interès, a Mili Balakirev. Posats a imaginar, tanquem els ulls i potser observarem una figura delicada de gran bigoti que està a punt de començar el concert!

Abans de començar el concert i durant el mateix, hi haurà explicacions a càrrec d’Alba Quinquillà, productora del magazín “Tots els matins del món” i realitzadora de l’espai “Miniatures” de Catalunya Música.

 

Programa

Sonata                                             F. Poulenc
Suite                                                M. Balakirev
Petite Suite                                      C. Debussy
A Folia de um bloco Infantil           H. Villalobos
Marcha de los subsecretarios        J. Rodrigo

Més informació:

Enric Prió, piano

Nascut a Lleida, realitza els estudis de grau professional al Conservatori de la seva ciutat. És titulat superior de piano pel Conservatori Superior de Barcelona, i professor de solfeig pel Conservatori Professional de Lleida. Assisteix a diversos cursos d’interpretació, rebent el consell de mestres com Carme Poch, Margarida Serrat, Luiz de Moura, Josep Colom i Galina Egyazarova, entre d’altres. Posteriorment, amplia els estudis musicals a Barcelona amb la pianista M. Jesús Crespo, i a Budapest amb Rita Wagner. Ha col·laborat amb l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb grups de cambra com el Grup Instrumental 3.4, el Quartet Prysma, com a solista amb la Banda Municipal de Lleida, fent duet amb la soprano Crista Sebastián i com a pianista acompanyant de diferents formacions corals, especialment la Coral Shalom. Paral·lelament, és llicenciat en Història de l’Art per la UdL. En l’actualitat imparteix classes de piano al Conservatori Municipal de Lleida i és secretari del jurat en el concurs internacional de piano Ricard Viñes.

Marta Castelló, piano

Inicia els estudis de piano al Conservatori Professional de Lleida amb els professors Salomé Calderó i Jordi Benseny. Posteriorment cursa els estudis superiors de pedagogia del piano a l’Escola Superior de Música de Barcelona sota la tutel·la de Vladislav Broneveztsky. Rep consells de reconeguts pianistes com M. Hugues, S. Pochekin, P. Bithel. I J.Colom, L. Zilberstein, P. Jumppanen i C. Martínez. Participa en la International Winter School del Conservatori Txaikovski de Moscú amb la pianista Irinia Plotnikova. Ha estat guardonada, tant en categoria solista com en música de cambra, en concursos com el 35è Concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya, el Concurs Instrumental de Sant Anastasi de Lleida, i el XIII Concurs d’Interpretació Musical Arjau de Barcelona. Ha realitzat un Màster de Piano a la Hochschüle für Musik Karlsruhe d’Alemanya amb el professor h.c.Kalle Randalu. Actualment està impartint classes al Conservatori Municipal de Lleida. És membre del Duo Atzur amb qui manté una intensa activitat concertística i pianista i president de LleidArt Ensemble, grup resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Durada esdeveniment RICARD VIÑES. EL CONCERT IMAGINARI 60'Durada:
60'
Ubicació esdeveniment RICARD VIÑES. EL CONCERT IMAGINARIUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 8 €
Amic/ga de LaTemporada: 6 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
            
Categories

Pin It on Pinterest

Share This