LA MÚSICA PER A TECLA DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. SEGON CONCERT

LA MÚSICA PER A TECLA DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. SEGON CONCERT

Dijous, 15 de novembre de 2018 - 20:00 h

Lleida, dijous, 8, 15, 22 i 29 de novembre 2018
QUATRE CONCERTS HISTÒRICS
Miquel Villalba, piano
La música per a tecla, des dels  seus orígens fins als nostres dies, en quatre  concerts (i en un piano historic de la marca Érard)
Producció del 75è Aniversari de Ricard Viñes
Piano: Miquel Villalba
El 22 de febrer de 1895 el jove pianista Ricard Viñes es presentava per primera vegada davant el públic de París, a la Salle Pleyel, després de guanyar el Primer Premi del Conservatori. No passaria molt de temps abans que Viñes comencés a canviar aquesta concepció del programa de concert iniciant el camí cap a una nova manera d’entendre i articular el programa del recital pianístic que culminaria amb la esplèndida sèrie de quatre concerts que va oferir el 27 de març i el 3, 10 i 17 d’abril de 1905 a la Salle Érard, sota el títol genèric La Musique de clavier depuis ses origines jusq’a nos jours.
Hem volgut aprofitar la celebració del 75è aniversari de Ricard Viñes per recordar aquesta fita del pianisme del segle XX, tot reproduint íntegrament els quatre concerts que va protagonitzar el pianista lleidatà. Una autèntica història de la música per a tecla, des del segle XVI fins als seus contemporanis més avançats. I ho volem fer mantenint la màxima fidelitat a l’esperit dels concerts originals, una autèntica proesa que tan sols un esperit com el de Viñes podia escometre. Les més de cinquanta obres que van formar part dels concerts de 1905, seran interpretades, durant quatre setmanes consecutives, per un únic intèrpret, Miquel Villalba, un pianista de gran versatilitat amb un repertori que abasta des del barroc fins a l’actualitat. I ho farà utilitzant un piano d’època de la marca Érard, degudament restaurat. Una oportunitat única per comprendre perquè Viñes, amb aquesta empresa titànica demostrà ser un dels pianistes més importants de la seva generació. I la rara ocasió d’escoltar en concert la tímbrica tan particular d’un dels mítics pianos Érard.
Piano Històric Érard és gentilesa de Jordi Benseny
Foto: Neus Guiu

Lunes, 3 de abril de 1905  
Adagio en si menor Wolfgang Amadeus Mozart
Sonata núm. 23 en fa menor, op. 57 (Appassionata) Ludwig van Beethoven
Impromptu en la bemol major, op. 142, núm. 2 Franz Schubert
Momento capriccioso, op. 12 Carl Maria von Weber
Romanza sin palabras, op. 62, núm. 25 Felix Mendelsohn
Fantasía en do mayor, op. 17 Robert Schumann
Scherzo en do sostenido menor, op. 39 Frédéric Chopin
Preludio en la bemol mayor Frédéric Chopin
Estudio en la menor Frédéric Chopin
Durada esdeveniment LA MÚSICA PER A TECLA DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. SEGON CONCERT 95'Durada:
95'
Ubicació esdeveniment LA MÚSICA PER A TECLA DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. SEGON CONCERTUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 6 €
Amic/ga de LaTemporada:
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This