LA MÚSICA PER A TECLA DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. TERCER CONCERT

LA MÚSICA PER A TECLA DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. TERCER CONCERT

Dijous, 22 de novembre de 2018 - 20:00 h

Lleida, dijous, 8, 15, 22 i 29 de novembre 2018
QUATRE CONCERTS HISTÒRICS
Miquel Villalba, piano
La música per a tecla, des dels  seus orígens fins als nostres dies, en quatre  concerts (i en un piano historic de la marca Érard)
Producció del 75è Aniversari de Ricard Viñes
Piano: Miquel Villalba
El 22 de febrer de 1895 el jove pianista Ricard Viñes es presentava per primera vegada davant el públic de París, a la Salle Pleyel, després de guanyar el Primer Premi del Conservatori. No passaria molt de temps abans que Viñes comencés a canviar aquesta concepció del programa de concert iniciant el camí cap a una nova manera d’entendre i articular el programa del recital pianístic que culminaria amb la esplèndida sèrie de quatre concerts que va oferir el 27 de març i el 3, 10 i 17 d’abril de 1905 a la Salle Érard, sota el títol genèric La Musique de clavier depuis ses origines jusq’a nos jours.
Hem volgut aprofitar la celebració del 75è aniversari de Ricard Viñes per recordar aquesta fita del pianisme del segle XX, tot reproduint íntegrament els quatre concerts que va protagonitzar el pianista lleidatà. Una autèntica història de la música per a tecla, des del segle XVI fins als seus contemporanis més avançats. I ho volem fer mantenint la màxima fidelitat a l’esperit dels concerts originals, una autèntica proesa que tan sols un esperit com el de Viñes podia escometre. Les més de cinquanta obres que van formar part dels concerts de 1905, seran interpretades, durant quatre setmanes consecutives, per un únic intèrpret, Miquel Villalba, un pianista de gran versatilitat amb un repertori que abasta des del barroc fins a l’actualitat. I ho farà utilitzant un piano d’època de la marca Érard, degudament restaurat. Una oportunitat única per comprendre perquè Viñes, amb aquesta empresa titànica demostrà ser un dels pianistes més importants de la seva generació. I la rara ocasió d’escoltar en concert la tímbrica tan particular d’un dels mítics pianos Érard.
Piano Històric Érard és gentilesa de Jordi Benseny

Lunes, 10 de abril de 1905  
Franz Liszt Sonata en si menor
Alexis de Castillon Fantasía en re menor
Camille Saint-Saëns Preludio en fa menor, op. 52
Charles-Wilfrid de Bériot Cantabile
Charles-Wilfrid de Bériot Allegro vivace
Géorges Marty Pensée intime [de Trois petites pièces pour piano]
Théodore Dubois Les Myrtilles
Johannes Brahms Rapsodia en sol menor
Edvard Grieg Hoja de álbum en Si bemol mayor, EG 109 [sin número de opus]
Edvard Grieg Piezas líricas VII, op. 62: El riachuelo
Cyril Scott Dagobah
Aleksandr Borodin Scherzo en la bemol mayor
Isaac Albéniz Doce piezas características: Torre Bermeja (Serenata)
Enrique Granados Danza española
Milij Balakiev Islamey ( Fantaisie orientale)

Més informació:

Miquel Villalba, piano Format a l’Escolania de Montserrat, sota el mestratge del P. Ireneu Segarra, i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, M. Villalba ha estat, a més, deixeble de Claude Helffer a París i del mestre belga Frédéric Gevers, el qual no dubtà a qualificar-lo com “un dels pianistes més dotats de la seva generació”. En la seva brillant trajectòria acadèmica cal destacar els Premis d’Honor de Piano i d’Acompanyament. Ha guanyat, també, nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals de piano (Albacete, Granada, Berga, Carlet, “Maria Canals” de Barcelona, Eivissa, “Jonge Virtuozen” de Bèlgica, etc.) i ha estat guardonat amb el Premi de l’Associació Catalana de Compositors i el Premi “Generalitat de Catalunya”. Els seus recitals, així com els concerts en companyia de prestigiosos intèrprets, orquestres i directors l’han dut a actuar per tot Europa, Amèrica del Sud i Àsia. Pianista de gran versatilitat, el seu repertori abasta des del Renaixement fins els nostres dies i el seu recolzament a la música actual li ha valgut nombroses dedicatòries d’obres contemporànies. Ha enregistrat una vintena de discos entre els quals cal destacar la integral pianística de Manuel Blancafort (Naxos) i de Francesc Civil (Ficta) així com les Variacions Goldberg de Bach (Aglae).

Durada esdeveniment LA MÚSICA PER A TECLA DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. TERCER CONCERT 95'Durada:
95'
Ubicació esdeveniment LA MÚSICA PER A TECLA DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. TERCER CONCERTUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 6 €
Amic/ga de LaTemporada:
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This