LA MÚSICA PER A TECLA, DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. QUART CONCERT

LA MÚSICA PER A TECLA, DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. QUART CONCERT

Dijous, 29 de novembre de 2018 - 20:00 h

Lleida, dijous, 8, 15, 22 i 29 de novembre 2018
QUATRE CONCERTS HISTÒRICS
Miquel Villalba, piano
La música per a tecla, des dels  seus orígens fins als nostres dies, en quatre  concerts (i en un piano historic de la marca Érard)
Producció del 75è Aniversari de Ricard Viñes
Fitxa artística:

Piano: Miquel Villalba
El 22 de febrer de 1895 el jove pianista Ricard Viñes es presentava per primera vegada davant el públic de París, a la Salle Pleyel, després de guanyar el Primer Premi del Conservatori. No passaria molt de temps abans que Viñes comencés a canviar aquesta concepció del programa de concert iniciant el camí cap a una nova manera d’entendre i articular el programa del recital pianístic que culminaria amb la esplèndida sèrie de quatre concerts que va oferir el 27 de març i el 3, 10 i 17 d’abril de 1905 a la Salle Érard, sota el títol genèric La Musique de clavier depuis ses origines jusq’a nos jours.
Hem volgut aprofitar la celebració del 75è aniversari de Ricard Viñes per recordar aquesta fita del pianisme del segle XX, tot reproduint íntegrament els quatre concerts que va protagonitzar el pianista lleidatà. Una autèntica història de la música per a tecla, des del segle XVI fins als seus contemporanis més avançats. I ho volem fer mantenint la màxima fidelitat a l’esperit dels concerts originals, una autèntica proesa que tan sols un esperit com el de Viñes podia escometre. Les més de cinquanta obres que van formar part dels concerts de 1905, seran interpretades, durant quatre setmanes consecutives, per un únic intèrpret, Miquel Villalba, un pianista de gran versatilitat amb un repertori que abasta des del barroc fins a l’actualitat. I ho farà utilitzant un piano d’època de la marca Érard, degudament restaurat. Una oportunitat única per comprendre perquè Viñes, amb aquesta empresa titànica demostrà ser un dels pianistes més importants de la seva generació. I la rara ocasió d’escoltar en concert la tímbrica tan particular d’un dels mítics pianos Érard.

Lunes, 17 d’abril de 1905

César Franck Preludio, coral y fuga
Ernest Chausson Paysage, op. 38
Vincent d’Indy Tableaux de voyage, op. 33: Lac vert
Vincent d’Indy Tableaux de voyage, op. 33: La Poste
Gabriel Fauré Tema y variaciones
Gustave Samazeuilh Preludio en sol menor
Henry Février Nocturne
Léon Moreau Dans la nuit
Rhené-Baton Preludio oriental
Gabriel Pierné Nocturno en forma de vals
Claude Debussy L’Isle joyeuse
Déodat de Séverac En Languedoc: Coin de cimetière au printemps
Maurice Rave l Jeux d’eau
Emmanuel Chabrier Bourrée fantasque

Més informació:

Miquel Villalba, piano

Format a l’Escolania de Montserrat, sota el mestratge del P. Ireneu Segarra, i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, M. Villalba ha estat, a més, deixeble de Claude Helffer a París i del mestre belga Frédéric Gevers, el qual no dubtà a qualificar-lo com “un dels pianistes més dotats de la seva generació”. En la seva brillant trajectòria acadèmica cal destacar els Premis d’Honor de Piano i d’Acompanyament. Ha guanyat, també, nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals de piano (Albacete, Granada, Berga, Carlet, “Maria Canals” de Barcelona, Eivissa, “Jonge Virtuozen” de Bèlgica, etc.) i ha estat guardonat amb el Premi de l’Associació Catalana de Compositors i el Premi “Generalitat de Catalunya”. Els seus recitals, així com els concerts en companyia de prestigiosos intèrprets, orquestres i directors l’han dut a actuar per tot Europa, Amèrica del Sud i Àsia. Pianista de gran versatilitat, el seu repertori abasta des del Renaixement fins els nostres dies i el seu recolzament a la música actual li ha valgut nombroses dedicatòries d’obres contemporànies. Ha enregistrat una vintena de discos entre els quals cal destacar la integral pianística de Manuel Blancafort (Naxos) i de Francesc Civil (Ficta) així com les Variacions Goldberg de Bach (Aglae).

Durada esdeveniment LA MÚSICA PER A TECLA, DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. QUART CONCERT 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment LA MÚSICA PER A TECLA, DES DELS SEUS ORÍGENS FINS ALS NOSTRES DIES EN QUATRE CONCERTS. QUART CONCERTUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 6 €
Amic/ga de LaTemporada:
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This