SHÉHÉRAZADE. 1001 NITS MÀGIQUES AMB L’OBC.ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA

SHÉHÉRAZADE. 1001 NITS MÀGIQUES AMB L’OBC.ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA

Divendres, 20 d'abril de 2018 - 20:00 h

Shéhérazade. 1001 nits màgiques amb l’OBC
Fitxa artística:
Gemma Coma-Alabert , mezzosoprano
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Salvador Brotons, director
Gran part del concert està dedicat a la interpretació musical en base a textos literaris, encara que els compositors no desitjaven la relació amb la música descriptiva.
Granados ens duu una de les obres més belles i interessants del seu repertori, malgrat que injustament oblidades. Estrenat a Barcelona el 1908, el poema simfònic Dante –entorn d’episodis de La divina comèdia– mostra una gran maduresa de composició amb influències de l’escola francesa de finals del XIX i especialment del wagnerianisme que tanta admiració li va despertar. Al costat d’aquesta obra de capçalera, una perla de l’exotisme oriental estrenada a Nova York un mes abans de la seva mort. La Danza de los ojos verdes és un tribut a la bailaora “La Argentina” a qui va dedicar l’obra. Obra d’un cert costumisme, respira la influència de les danses gitanes del Sacromonte que tan van inspirar els compositors de l’època.
El 1888 el compositor rus Nikolai Rimski-Kórsakov, va escriure i estrenar la suite simfònica Shéhérazade. Basada en els contes de Les Mil i Una Nits, aquest poema musical combina una orquestració brillant i exemplar amb la característica música oriental que tanta curiositat desvetllava a l’època. Es tracta d’una de les grans obres de la música russa de la segona meitat del segle XIX.
Cicle Grans Formacions

I part

Shéhérazade, op. 35                     N. Rimski-Korsakov

II part

Danza de los ojos verdes                        E. Granados

Dante                                                        E. Granados

Gemma Coma Alabert, mezzo

 

 

www.obc.es/

Foto: © Igor.cat

Durada esdeveniment SHÉHÉRAZADE. 1001 NITS MÀGIQUES AMB L’OBC.ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYA 90'Durada:
90'
Ubicació esdeveniment SHÉHÉRAZADE. 1001 NITS MÀGIQUES AMB L’OBC.ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA I NACIONAL DE CATALUNYAUbicació:
Sala 1
Preus:
Entrada: 26 €
Amic/ga de LaTemporada: 20 €
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This