VINCENT HERRING & JOE MAGNARELLI QUINTET “TRIBUTE TO LEE MORGAN” JAZZ TARDOR

VINCENT HERRING & JOE MAGNARELLI QUINTET “TRIBUTE TO LEE MORGAN” JAZZ TARDOR

Dijous, 24 de novembre de 2022 - 20:30 - 22:00 h

FESTIVAL JAZZ TARDOR      XXIX FESTIVAL DE JAZZ DE LLEIDA 

Vincent Herring-saxo
Joe Magnarelli-trompeta
Peter Zak-piano
Ignasi Gonzalez-contrabaix
Joris Dudli-bateria

Al cinquanta aniversari de la mort de Lee Morgan, un dels trompetistes imprescindibles de la història del jazz i instrumentista referencial de la modernitat del gènere, neix un projecte destinat a rendir tribut a aquest gran músic, interpretant les seves composicions i recreant el so propi de l’època daurada de l’Hard Bop.

Vincent Herring és un músic que, a més de destacar per la seva interessantíssima faceta com a compositor, pot ser considerat com un dels grans saxofonistes de les darreres dècades. La seva formació va començar als 14 anys, quan va començar els estudis musicals a l’escola. Ja als anys vuitanta, instal·lat a Nova York, ciutat on va iniciar dues llargues i fructiferes relacions artístiques, la primera amb el trompetista Nat Adderley i després amb el pianista Cedar Walton. Al llarg dels anys Vincent Herring ha desenvolupat una carrera en solitari que el situa com un dels jazzment essencials del nostre temps, també ha col·laborat amb una interminable llista de grans del gènere, des dels Messengers del llegendari Art Blakey a Kenny Barron, Carla Bley, Wynton Marsalis o James Cartes i Steve Turre entre molts altres.
Al llarg de 40 anys de carrera, el trompetista Joe Magnarelli ha destacat com a un dels principals instrumentistes, compositors i docents del jazz d’avui. Des dels seus inicis a l’orquestra del vibrafonista històric Lionel Hampton, Hampton ha col·laborat amb infinitat de personalitats de la música afroamericana i llatina, des de Ray Barretto a Jack McDuff, Aretha Franklyn, Dr. John, Paquito d’Rivera o, entre d’altres, Jerry Bergonzi i Louie Bellson. Els seus concerts i la seva extensa discografia us confirmen com un dels pesos pesants de la trompeta d’avui.
Peter Zak, Ignasi Gonzalez i Joris Dudli, configuren una rítmica formada per músics dels dos costats de l’Atlàntic, tots ells amb una àmplia experiència tocant al costat de grans del jazz dels nostres dies. La seva presència en aquest projecte juntament amb Herring i Magnarelli, és garantia de l’alt nivell d’aquesta proposta d’homenatge a Dl irrepetible trompetista Lee Morgan.

JAZZ TARDOR 2022

Durada esdeveniment VINCENT HERRING & JOE MAGNARELLI QUINTET “TRIBUTE TO LEE MORGAN” JAZZ TARDOR Durada:
Ubicació esdeveniment VINCENT HERRING & JOE MAGNARELLI QUINTET “TRIBUTE TO LEE MORGAN” JAZZ TARDORUbicació:
Sala 2
Preus:
Entrada: 18 €
Amic/ga de LaTemporada: Anticipada: 15€
Venda d'entrades:
Taquilla Auditori
COMPRAR ENTRADES
Categories

Pin It on Pinterest

Share This