El concurs internacional de piano per a joves i nens, que tindrà lloc a Lleida del 27 al 30 de juny, és un sinònim d’excel·lència en el món de la música, reconegut per la seva qualitat i per ser l’únic d’aquestes característiques a l’estat
Enguany s’instal·larà un piano a l’entrada de l’Hospital Santa Maria i repetirà l’activitat “Vine a tocar el piano a la plaça Ricard Viñes. Dijous hi haurà el concert
El Concurs Internacional de Piano de Lleida convoca enguany el Ricard Viñes Piano Kids and Youth, certamen adreçat a joves promeses que concursen en tres categories: fins a 11, 14 i 17 anys. Una quarantena de joves talents, de Catalunya, Espanya i de països estrangers, participen en aquesta segona edició, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny. El concurs alterna dues convocatòries en funció de l’edat dels participants. Els anys parells se celebra la versió sènior i els imparells, la de joves i nens. Avui s’ha fet a l’Auditori Municipal Enric Granados, equipament que acull les proves, la presentació del 2n Ricard Viñes Piano Kids and Youth, a càrrec de la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra; la regidora d’Educació; Rosa M. Salmerón; el gerent de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Jordi Cortada; la directora de l’Auditori Municipal, Puri Terrado; el director de l’Escola de Música i Conservatori, Josep Lluís Boix, i el director del concurs, Jordi Benseny. També hi ha estat present Carme Grasa en representació dels patrocinadors de la iniciativa.
Piano a Ricard Viñes i l’Hospital Santa Maria
Una edició més, el concurs convida la ciutadania a tocar el piano amb l’activitat que s’organitza a la plaça de Ricard Viñes. El dimarts 25, a partir de les 18 h, com a preludi, quedarà instal·lat aquest instrument perquè qui ho desitgi pugui pujar a l’escenari a tocar-lo. Hi participaran, entre altres, escoles de música.
Com a novetat, enguany l’experiència es trasllada a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida amb l’activitat “Sent el Santa Maria!”. Del 26 al 30 de juny es faran actuacions pianístiques a l’entrada de l’hospital. El seu director, Jordi Cortada, ha apuntat que és una acció en què guanyen l’art i la salut, ja que l’art com a expressió artística aporta beneficis al benestar de les persones.

Concert inaugural i calendari de les proves
El concert inaugural anirà a càrrec de Dmytro Choni, que va emportar-se el 2n premi del concurs d’adults de l’any passat. Es farà el dijous, dia 27, a les 20 h, a l’Auditori Municipal. L’entrada val 5 euros.
Les proves de la III categoria, de fins a 17 anys, es faran el divendres 28, de les 09.30 h a les 16 h, amb 16 participants, que interpretaran un repertori variat, d’uns 30 minuts cadascun. L’endemà dissabte, de 10 h a 16, seguiran les proves de la II categoria, de fins a 14 anys, amb 16 participants inscrits que tocaran durant màxim 20 minuts. El diumenge, a les 11 h, es faran les proves de la I categoria, amb els més petits (de fins a 11 anys), amb repertoris de 12 minuts màxim (8 participants).
La proclamació dels guanyadors i el lliurament de premis es farà el diumenge a la tarda, a les 19 h, amb una breu actuació dels premiats de cada categoria.
L’accés per assistir d’oient a les proves és gratuït i lliure. Per al lliurament de premis cal recollir invitació a la taquilla de l’Auditori.

Concurs de prestigi i organització
L’èxit obtingut en l’edició de 2017, amb el 1r Kids & Youth, va evidenciar que la marca Ricard Viñes és un sinònim d’excel·lència en el món de la música. Al gran nombre de participants inscrits, s’hi va sumar l’elevat nivell pianístic de joves amb grans condicions vinguts d’arreu.
L’Ajuntament de Lleida promou amb aquest premi els àmbits artístic, cultural i educatiu. L’organitza, a través de l’Auditori Municipal i el Conservatori i Escola de Música de Lleida, amb el patrocini de les empreses de la ciutat IFR Group i GLS Prefabricats i de les aportacions de Carme Grasa, qui va dirigir durant una llarga temporada el Conservatori Municipal, i Paquita Cortada, que mostren així la seva sensibilitat pels valors culturals i musicals. També hi col·labora l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida per impulsar aquest projecte.

Premis i jurat
El 1r premi de la III Categoria està dotat de 2.000 euros i d’un concert a l’Auditori; 2n, de 1.000 euros i el 3r, de 500. Els guanyadors de la II categoria rebran 1.000, 500 i 300 euros, respectivament. Pel que fa a la I categoria, els premis són de 500, 300 i 200 euros. El jurat està integrat per experts i professionals reconeguts internacionalment.

Interpretació de piano
La presentació del concurs ha inclòs, com és habitual, una interpretació de piano que enguany ha anat a càrrec de l’alumne del Conservatori Pol Domènech, d’11 anys. Les dues peces amb què ha fet gaudir els assistents han estat “Masurka” d’Enric Granados i “Arabesca num. 1” de Claude Debussy
Per a més informació: https://auditorienricgranados.cat/programacio/ii-ricard-vines-piano-kids-and-youth-4/

Flyer 2nd Ricard Viles Piano Kids and Youth

Pin It on Pinterest

Share This